1. Amb quins partits estaríeu disposats a formar Grup Parlamentari si arribeu al Congrés dels Diputats? O preferiríeu anar al Grup Mixt?

» Primer han de passar les eleccions i després, segons els resultats, ja estudiarem este tema.

2. ¿Qué le diría usted a quienes piensan que es mejor tener varios diputados del partido del gobierno, que influíran en el gobierno, que a uno o varios de un partido nacionalista, que estará en la oposición?

» Nosaltres el que volem és exercir un treball de control parlamenari de i de regeneració democràtica davant dos grans partits que practiquen polítiques similars i es posen d´acord en els grans temes.

3. Muchos simpatizantes de EQUO, ven en ti una opcion nacionalista y nada arelada a su movimiento.COMPROMÍS es mucho más que nacionalismo? Que opinas al respeto?

» Compromís és un proposta que suma ciutadans per a transformar la realitat social i política. Jo he frmat tota la vida part de moviments ecologistes. Xúquer Viu em va atorgar junt a altres alcaldes de la Ribera el premi Aigüa Clara per la nostra defensa del riu.

4. ¿Cual es vuesro programa?¿Creeis que podeis sacar un escaño,? ya me gustaria que al menos se oyera alguien con un discurso distinto a los otros dos, aunque no sirva de mucho porque seguramente serán mayoria, pero hay que luchar

» Clar que tindrem un escó i qui sao si més. Efectivament, volem fer un discurs diferent perquè no ens ressignem a una realitat en blanc i negre, on les persones no són escoltades.

5. Anem cap el desmantellament paulatí i constant de lo que hem conegut de l´Estat de Benestar?. Quin serà el futur de l´atenció dels malalts mentans greus?

» Anem al parlament espanyol justament per això, per a que no passe el que a tu et preocupa, som necessaris per a que no avance la destrucció d´allò que tant ens ha costat. A Sueca veig com d´important és la faena que es fa adiari en dos centres de malalts mentals i tindran tot el meu suport.

6. Els pobles de l´interior de Castelló han estat totalment abandonats pels governs del PP i del PSOE, quines polítiques té previst Compromís per evitar el despoblament d´estes zones?

» Els mals govens que hem tingut han abandonat els pobles d´interior on, per exemple, no arriba l´internet en condicions. Sóc molt sensible a este tema perquè m´agrada molt passejar pel territori i conec perfectament els problemes. Cal ajudar-los més, jo em compromet a fer un esforç personal.

7. No creus que la teua feina a Madrid puga ser eclipsada ací a València pels partits majoritaris? Es dir, que s´aprofiten de la teua lluita?

» El que han de tindre és preocupació perquè anem a dir la veritat, a explicar i a treballar per tots aquells que fins ara no han tingut veu al parlament. No ens representen a nosaltres i a molts com nosaltres.

8. Bon dia Joan, com anem a eixir d´aquesta crisi a València? que ens podeu oferir com a partit valencià a la gent decebuda de la política valenciana actual. Gràcies i sort.

» Oferim ser la veu d´un poble que se sent abandonat pels polítics, que patix pel seu futur i pels dels seus, que vol ser solidari amb els que estan patint la crisi. Sobretot a exigir que no paguen la crisi els qui no l´han creada.

9. Será el corredor mediterraneo una de las principales preocupaciones en las cortes? Y la reforma electoral y de transparencia?

» No ho serà lamentablement i estarem vigilant per a que siga així. Vigilarem els pressupostos de l´Estat i que es posen les inversions necessàries.

10. bon dia, com a candidat per valència impolsarà una rebaixa dels costos de contractar a gent jove per part de les empreses? d´altra banda? reclamareu més diners per a valencia com fa ara per ara el PP? per acabar: compromís té bones idees, però equo no ´m´acaba de convencer, perquè creu que hauria de votar equo? quines mesures econòmiques proposen ells? sort i gràcies

» Els costos de contractació s´han de reduir per ajudar als joves a la incorporació al treball, és una evidència. Reclamarem un nou sistema de finançament per just per als valencians i valencianes. Equo són ls nostres companys en una proposta de plataforma ciutadana ampla, nova, diferent en la politica actual fins ara.

11. Hola Joan. Si aconseguixes ser diputat a Madrid (i tot pinta que sí) i seguixes sent regidor al teu ajuntament, renunciaràs a part del sou que rebs de les arques municipals per contribuir d´alguna forma a l´estalvi? Gràcies

» Per descomptat que sí. Renunciaré al meu sou municipal. No estic d´acord amb els privilegis dels polítics i crec que si hi ha retallades han de ser per a tots i totes.

12. bon dia joan. m´agradaria saber si son realment certes les possibilitats de traure 3 diputats compromis-equo, mes uno de equo a madrad y dos de ICV. seria prou per formar grup parlamentari. que OPINES ??? ENDAVANT COMPROMIS.. PEP EL GRAUER¡¡

» Ja m´agradria, treballem per obtindre el milor resultat. Ajuda´ns Pep.

13. Perquè el seu programa no parla de transvàs de l´Ebre? Creu vosté que és necessari dit transvàs?

» Jo crec que els trasvassament no el creu ni el PP. Em fa l´efecte que la preocupació era fer una gran obra pública per a benefici de les constructores amigues i dels especuladors. I després, una vegada fet, ja voríem si venia aigua o no era necessària, com l´Aeroport de Castelló.

14. ¿perqué heu pres la desició d´anar junt a EQUO? no penseu que es pedrá el missatge de defensar els interessos dels valencians?

» De cap de les maneres. Sempre hem estat defensors del territori i dl seu bon ús. Perquè sense paisatge no hi ha país. Sempre és millor sumar que diversificar opcions que tenim molts interessos comuns.

15. Sr. Joan estoy convencido que saldrás de diputado porque “compromis” es el único partido que está haciendo una buena oposicion al gobierno del pp valenciano. Quiero saber alguna propuesta vuestra en cuanto al tema económico que están pasando las familias y en cuanto a la solución del desempleo.

» No es justo que la crisis la paguen las familias y por ese motivo queremos practicar la solidaridad como una nueva manera de hacer política. Por ejemplo, la dación en pago para los que no pueden atender sus hipotecas. Para crear trabajo hay que recurrir a una fiscalidad progresiva y más justa y ayudar a los emprendedores, pequeñas empresas y autónomos. Los “currantes” de verdad y no a Botin y compañía.

16. Bon dia, espere que puga aclarir-me este dubte: vostés son de la real senyera o de la quatribarrada? Gràcies.

» Som valencians per damunt d tot i el conflicte que planteges ens ha causat molta paràlisi. Jo mire endavant i sobretot vull futur per al meu país i no enfrontaments que provoquen els nostres enemics. Que a més únicament beneficien als qui no se senten valencians i valencianes.

17. ¿Que dira en los 11 segundos que le da Canal 9 en el debate?

» Diré lo que me digais vosotros. Participa en www.somcomtu.com/debat. Somos la voz del pueblo y tenemos qu elegir entre todos lo que deben oír PP y PSOE.

18. Bon dia Joan, he estat vivint a Milà i Roma durant molt de temps i l´Instituto Cervantes sempre s´ha negat a fer activitats per fomentar l´ús de la cultura i llengua dels valencians, quan fa part del seu Estatut de creació. Quina és la teua proposta per acabar amb el centralisme i el provincianisme a les insititucions de l´Estat? Gràcies

» Rajoy vol acabar amb el MInisteri de Cultura que hauria d´ajudar a totes les llengÜes, la nostra també. Efectivament, no pensen amb totes les llengües.

19. He llegit en el Levante-Emv de hui, un comentari de un tal Tano de les “alcaldades” que segons el,l voste va fer quan era regidor del seu poble. Si vol llegir-lo en comentaris al article 11 swgons. Que te que dir al respecte?

» Tano és un periodista frustrat que s´amaga darrere d´identitats diferents i que li fa tota la faena bruta al Partit Popular de Sueca i que volia sr cap de premsa de l´Ajuntament de Sueca si este partit guanyava les eleccions. Als pseudònims que utilitza són el Gavinot Negre i Jota Cassalla.

20. Què fem amb el BANC DE VALÈNCIA? És una de les poques institucions de crèdit de que els valencians (encara) disposem.

» No és nostre és de Bankia i sabíem que acabarien venent-lo. I de moment haurem de demanar explicacions als gestors. Hui veig que el Sr. Olivas va cobrar l´any passat 236.000 euros només del Banc de València. Ací han passat coses molt grosses per a callar i aguantar-ho. Una mostra més de la casta política que no ens representa.

21. Soc militant de base del PSPV, i molt decebut amb l´actual direcció del Sr. Jorge Alarte. Em podria donar arguments per canviar el vot el pròxim 20N. Gràcies d ebestreta.

» JO crec que ja ho has decidit, com molts i moltes ho varen fer el passat 22 d maig. Els dirigents del PSOE ens han venut als mercats i no ens representen. Cal regenerar el paper de l´esquerra i ens oferim a liderar-ho. COm estan fent a les Corts Enric Morera, Mònica Oltra i molts alcaldes i regidors nostres, com Joan Ribó.

22. que pot fer per la agricultura valenciana?

» Treballar perquè la nova PAC agrària no ens coste un disgust i la viabilitat de les explotacions agrícoles valencianes. L´agricultura valenciana no ha de ser una altra vegada moneda de canvi.

23. Que opinen del senat?

» Cal tancar-lo per reformes com diuen els meus companys Pere Fuset i Enric Bataller.

24. Me sorprendió que en sus delcaraciones de ayer en el debate de “raonem”, en Levante TV, usted pusiera enfasis en la necesidad de “mimar” a autónomos y emprendedores para salir de la crisis ¿A que se debe este convencimiento?

» A que generan más del 70% del empleo y el más estable. Estan siendo maltratdos por el sistema política y financiero, por el PP y el PSOE con la gran banca.

25. pots explicar-me un poqeut què és això del Referèndum Baldoví?

» Volem propiciar un gran acord ciutadà per a reforma la llei. Pots llegir millor la proposta a explica.compromis.net. Treballaré per recollir 500.000 signatures per a que tots els vots valguen igual.

26. quina opinó te del 15M?

» M´interessa moltíssim este moviment perquè han expressat la indignació dls ciutadans maltractats per la política i per una administració ineficaç. Jo els admire perquè són d´aquelles coses que fan canviar la realitat. Tota la vida m´he dedicat a defensar causes socials i esta és una molt respectable.

27. Bon dia Joan! pense que el teu escó està quasi assegurat, però com està el tema en les altres circunscripcions Alacant i Castelló? quines enquestes o sondejos teniu al respecte? hi han posibilitats de treure algun altre diputat?

» Aitana Mas i Roger Mira són uns excelents candidats. Treballem per aconseguir el millor resultat.

28. Quiina solució te la educación TRILINGÜE?

» El que no pot amagar la proposta és la desparició de l´ensenyament en valencià. Estos del PP molt preocupats per saber anglès però el president Fabra no en dispara una en valencià, que és lengua oficial del seu país.

29. Si denuncie a un enchufat en la WEB de COMPROMIS? No mes acceptareu als de la dreta o als dels seu partit tambe?

» Del nostre també, només faltava. Verificarem la informació que ens envien, ho vàrem dir des del primer moment.

30. quina és la vostra postura envers les Diputacions?

» Tancar-les. No té sentit la seua existència. Ho venim dient fa molts anys.

31. A les institucions valencianes els valenciano-parlants estem discriminats, quasi ens tracten com a terroristes. Teniu interés de canviar açò? Per que la ITV de València està totalment castellanitzada i a sobre la més cara de tot l´Estat. Fareu alguna cosa al respecte?.

» La Generalitat no obliga en els seus contractes de concessions privades a l´ús de la llengua. Ni a l´ITV ni als Hospitals amb gestió privada. Caldria una rforma de la llei d´ús en este sentit. La proposarem a les Corts.

32. El nacionalismo que profesan parece convincente. Pero ello afectará económicamente al Pais Valenciano? Gracias! Suerte!

» Afectará positivament orque las voces valencianas harán que se os respete y que se nos tenga en cuenta a la hora de tomar las decisiones que nos afecten. Somos útiles para todos los valencianos en este sentido. Con más voces valencianas nos hubiera ido mejor.

33. ¿El ingles en el colegio es importante o no y que otras asignaturas hay que sacrificar, ya que las horas son las que son?

» El inglés es importantísimo, como todas las asignaturas de los planes de estudio. Mi hija trabaja porque sabe inglés, mira si lo valoro. Pero también porque sabe el castellano y el valenciano. La formación siempre es buena.

Ha estat un autèntic plaer. SI voleu més informació o preguntes vos atendré en www.joanbaldovi.com