El síndic del grup parlamentari de la Coalició Compromís, Enric Morera, va exigir al president Fabra en el Debat de Política General de 2012 que convocara eleccions per poder encarar la situació difícil que viu el país amb un president escollit pels ciutadans i no designat pel seu partit. Morera vol que es done la veu el poble perquè decidisca si vol ‘continuar la política ‘d’austericidi’ del PP i el PSOE o la d’estímul del creixement que proposa Compromís’.

A més, va proposar un canvi de l’estatut que permeta ‘un nou model de finançament més just pels valencians’. Morera va dir que era ‘fals que les autonomies fossen les culpables del deute públic’, i es va adreçar a Fabra: ‘Vostè no ha defensat la nostra autonomia’. Per tant, ‘reformem l’estatut i demanem el finançament que ens pertoca com a nació, o nacionalitat històrica’.

Morera va defensar que necessitàvem ‘polítiques d’estat i no mesures del delegat de Madrid a casa nostra. La gent veu el futur molt negativament.’ I va recordar a Fabra l’apujada d’impostos. També va parlar del ‘deute impropi de la Generalitat Valenciana: el de l’època de Camps, quan va gastar el que no teníem’. Per això, Morera demana fer una auditoria del deute real. I recorda que ‘l’últim any hem pagat més de 500 milions d’euros en interessos’.