L’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Godella porta endavant una nova campanya de promoció lingüística, l’edició de l’IconGame, un joc de memòria per a aprendre vocabulari bàsic de l’escola en anglès i reforçar-lo en valencià.

No sempre és fàcil trobar jocs educatius en valencià. Per això, recollint la proposta de col·laboració del dissenyador Manu Palau d’editar versions en valencià d’alguns dels seus jocs, les agències AVIVA dels ajuntaments d’Albal, Alginet, Benicarló, Benissa, Burjassot, Gandia, l’Alcúdia, Manises, Sagunt, Santa Pola, Vila-real, Vinaròs, Xàbia, Xixona i Godella han decidit portar endavant una campanya conjunta: l’edició del joc de memòria IconGame.

L’IconGame és un joc de memòria per aprendre vocabulari bàsic de l’escola en anglès. La finalitat del recurs és aprendre el vocabulari de les 50 cartes de què consta el joc. Quan el jugador encerta la paraula, s’apunten els punts que indica la targeta (entre 10 i 40, segons el grau de dificultat).

L’IconGame està adreçat a l’alumnat dels últims cursos d’Infantil i primer cicle de Primària i es pretén que siga un recurs més dins de l’aula amb la doble vessant didàctica anglès/valencià. També és una eina pràctica per a l’ensenyament de persones adultes, nouvingudes, amb necessitats especials, en ludoteques i acadèmies d’idiomes. Ja s’ha distribuït en tots aquests centres del municipi godellà, on estudien més de 10.000 alumnes, i ha tingut una molt bona acollida.

És habitual que les agències de promoció del valencià unisquen esforços i facen campanyes conjuntes ja que és una forma de coordinació i estalvi de recursos humans i econòmics. La campanya, en aquesta ocasió, ha estat coordinada pels ajuntaments de Vinaròs i Benicarló i hi han participat un total de 15 entitats locals.