En el saló d’actes de Villa Teresita i organitzada per Compromís, es va celebrar el passat dijous dia 13, una nova xerrada per analitzar com afectarà la reforma de la llei de Bases locals, als serveis que actualment presten els ajuntaments.

Els ponents han estat, els nostres regidors Francesc Aràndiga i Eva Sanchis, així com Jesus Gimènez, treballador de l’ajuntament de València. És evident que la reforma pretén acabar amb l’autonomia municipal, controlar la gestió i sobretot la despesa municipal i externalitzar l’oferta educativa, esportiva, cultural, juvenil i d’oci, que actualment desenvolupen els ajuntaments. Entitats supramunicipals, tan poc competents com la Generalitat Valenciana i tan poc representatives, com les Diputacions, seran les beneficiades per estes retallades i com que difícilment seran capaços, per llunyania i ineficiència, de prestar estos serveis, es voran abocats a subcontratar-los a empreses privades o directament a finiquitar-los, en funció de la seua “rentabilitat”.

Els grups polítics municipals de BLOC-Compromís, del PSPV-PSOE i d’EUPV de Godella, s’han adherit a un recurs d’inconstitucionalitat presentat per centenars de municipis de tot l’Estat, contra esta reforma promoguda pel govern del Sr.Rajoy.