SONY DSC

(Foto i text de premsa godella)

Miguel lluita per aconseguir la Renda Garantida de Ciutadania, 385 euros, que li permeten mantenir «l’adequat benestar personal, atenent als principis d’igualtat, solidaritat, subsidiarietat i complementarietat per a la seua reinserció sociolaboral», tal com assenyala la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, de Renda Garantida de Ciutadania a la Comunitat Valenciana.

Durant l’últim any, Miguel Ballesteros tan sols va ingressar l’ajuda municipal que l’Ajuntament de Godella li va concedir, en concepte d’emergència social, perquè fera front a les necessitats bàsiques. Però la seua situació d’aturat de llarga durada (ja cinc anys i mig), una hipoteca d’un habitatge a Bétera «i cap esperança d’aconseguir treball», segons comenta, el van portar a iniciar una vaga de fam que ha durat 7 dies en els quals s’ha «instal·lat» davant del Centre de Salut i que ha conclòs avui mateix. En aqueix temps, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis; la regidora de Benestar Social, Rosa Barat, i la treballadora social de l’Ajuntament així com diferents regidors, han acudit al campament de Miguel de manera freqüent per preocupar-se pel seu estat i intentar trobar una eixida a la mida presa que, finalment, van acordar ahir a la vesprada.

«De manera excepcional, hem decidit concedir-li una ajuda extraordinària d’emergència social que, òbviament, haurà de justificar amb els corresponents resguards i factures –va comentar l’alcaldessa, Eva Sanchis– però aquestes són les conseqüències d’una administració, com és la Conselleria, aliena als problemes reals de les persones i que és la que provoca situacions tan dramàtiques com la de Miguel amb unes polítiques de retallades que freguen el que és inhumà».

«La concessió de la Renda Garantida de Ciutadania és competència de la Generalitat Valenciana, que té sis mesos per a contestar, i l’Ajuntament tan sols pot col·laborar-ne en la tramitació, que és el que vam fer en el seu moment», va explicar Barat qui, a més, va informar de la decisió de l’equip de govern d’elevar al síndic de greuges i al director de Serveis Socials de la Conselleria una queixa «per a denunciar el cas de Miguel i el de molts altres que no reben la Renda Garantida de Ciutadania o la reben amb retard per culpa de les retallades».

Miguel entrarà a formar part dels plans d’intervenció social que ofereix l’Ajuntament i podrà comptar amb el servei que Godella disposa al col·legi d’advocats (ICAV) amb el qual va signar un conveni d’assessorament gratuït per a totes les persones afectades per desnonaments de la localitat. «Per a nosaltres és un problema estructural i així ho hem denunciat, tant en mocions subscrites pels tres grups municipals que governem a Godella com a través dels nostres representants a les Corts», va recordar la regidora de Serveis Socials.

Membres de la Plataforma de Solidaritat Ciutadana de Godella, que periòdicament presten la seua col·laboració a persones en risc d’exclusió social, han acompanyat Miguel quasi permanentment qui, a més, ha rebut el suport de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Paterna.

Aci teniu els enllaços a la notícia en diversos mitjans de comunicació: