El dia 11 de novembre ens assabentàvem que el Tribunal Suprem tornava a declarar il·legal el precint dels repetidors que permetien les emissions de TV3, fet a instàncies i per Resolució del govern valencià del Partit Podrit. 

Eixe mateix dia també ens assabentàvem que el govern espanyol -també del Partit Podrit- havia imposat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) una nova multa de 45.000 euros per les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, i que l’haurà de pagar abans de Nadal.

El cercle es tancava, la ‘justícia’ per un costat deia que el govern valencià no era competent per a sancionar perquè ho era l’Estat. I l’Estat exercia eixa competència, sancionant les emissions.

Recordem que hi ha una gran quantitat d’emissores ilegals de ràdio i televisió al territori valencià, vers les quals no s’ha iniciat cap actuació des del govern. Perquè eixa diferència de criteri? Contesteu-vos vosaltres mateix.

És per això que Toni Gisbert, coordinador d’ACPV, declarava: “Mentre aci i a Madrid governe el PP, no podrem reobrir TV3 perquè el Suprem ens dóna la raó però a efectes pràctics no ens serveix”.

Cal recordar també que l’import global de les multes que li van imposar a ACPV per aquest motiu fou de 800.000 €. D’esta quantitat, arribaren a pagar 475.000 euros gràcies a diverses campanyes i les aportacions del socis de l’entitat.

Podríem pensar que amb eixos diners es podria pagar la nova multa, però, on estan els diners? El govern valencià no ha tornat ni un euro a l’entitat, ni pensa fer-ho en el futur més immediat.

Com tants altres deutes generats per la incompetència en la gestió, segurament el proper govern valencià – que no serà del Partit Podrit- haurà de fer front a la devolució.

Cultura en Acció!

És per això que ara, en un moment en què l’entitat començava a estabilitzar-se, esta nova multa pot resultar catastròfica per l’ofegament econòmic que podria suposar a l’entitat. Per això, ACPV ha activat el Verkami “Cultura en Acció!” per a recollir els diners necessaris per a fer front a la multa i evitar l’embargament dels seus comptes. 

 

 

En un curs que pot significar un canvi de cicle social i polític al País Valencià, els Governs espanyol i valencià intenten ofegar una entitat i evitar que continue fent el seu treball per la llengua i la cultura, i contribuint a la mobilització social. 

Ara és el moment d’ajudar a qui ho necessita i activar la nostra solidaritat: cal col·laborar en el Verkami “Cultura en Acció!”, evitar l’ofec d’ACPV, garantir que l’entitat puga fer el seu treball i, entre tots, fer possible un País Valencià de futur.