El conflicte del parc de la Devesa: Un possible acord.

Després de quasi 25 anys de conflicte i d’una sentència que ja és ferma i que obliga l’ajuntament a pagar a la Congregació del Sagrat Cor de Jesús 11 milions d’euros més els interessos de demora, fet que eleva la quantitat final als 18 milions d’euros, pels 26.000m2 que al PGOU es grafiaren com a zona verda pública, finalment tenim una proposta d’acord. Esta proposta bàsicament consisteix en que la congregació es quede al voltant de 9.000 m2 i l’ Ajuntament amb 17.000 m2., la qual cosa ja  significa reduir molt la quantia a pagar.

Davant esta proposta, des de l’Ajuntament, a través dels representants legals i dels responsables de tots els partits polítics, s’han acostat postures. Este acostament també ha sigut possible perquè moltes persones i entitats han treballat per buscar una solució al conflicte i des d’ací volem agrair el gran esforç que s’ha fet.

Prop-Monges

S’ha acceptat per part de la Congregació modificar els límits de la zona a expropiar per a millorar els accessos, reduir el  percentatge d’interessos a pagar a partir d’ara per baix de l’interés legal, establir un pla de pagament més ampli per a poder fer front al deute amb unes quotes assumibles, i també reduir, de la quantitat total a pagar,el valor econòmic de la qualificació com a dotacional dels terrenys que es queda la congregació. Estem treballant també per a pagar una part en espècie posant a disposició de la congregació terrenys municipals.

Per altre costat la nostra alcaldessa s’ha entrevistat amb l’arquebisbe de València i amb el rector de la Universitat Catòlica per tal d’obtenir gratuïtament 3.000 m2 del parc (no inclosos en la sentència) a canvi d’edificabilitat en les pistes que ja tenen construïdes.

En estos moments la xifra a pagar pels terrenys propietat de la Congregació en la darrera proposta està al voltant de 8 milions i mig d’euros (inclosos tots els interessos) i el termini de pagament potser d’almenys 15 anys.

Tenim l’oportunitat de solucionar al conflicte que més amenaça en estos moments la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de Godella, i creiem que l’hem d’aprofitar per a aconseguir allò que siga millor per als interessos de la població. Hem d’evitar pagar els 18 milions d’euros fixats per la sentència per a no hipotecar més encara el nostre  futur. Continuem pensant que la sentència no es justa perquè valora els terrenys a un preu molt superior al seu valor real, però això ara ja no ho podem canviar. Hem de prendre la decisió que menys perjudique a la població.

Estes dades ens permeten preveure que estem més a prop d’un acord necessari que haguera sigut desitjable que es produïra durant estos 25 anys, abans de la sentència.

Però volem escoltar la vostra veu i ens la podeu fer arribar mitjançant el formulari de contacte de la nostra web, a facebook:http://www.facebook.com/compromisgodella, al correu electrònic [email protected] o bé, de forma tradicional: traslladant-nos-la verbalment.

De tota manera, estem explicant a aquelles persones interessades tot el procés perquè volem fer-ho amb la màxima transparència.

Arxivat en: Alcaldia, Godella, INFORMACIÓ, NotíciesGodella, Plenaris, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *