Des de Compromís som partidaris de gestionar de manera pública els serveis públics i per això en les àrees d’esports i educació, que són competència nostra, tots els monitors i professors són contractats laborals, a diferència de la majoria de municipis on ja la gestió és indirecta i la fan empreses privades o autònoms.

Considerem que és convenient, en aquells serveis en que siga viable, tornar a la gestió pública. En estos moments són de gestió privada: la gestió de l’abastiment d’aigua; jardinera; neteja viària i recollida de fem; neteja d’edificis; gestió de piscines; gestió de la residencia de la tercera edat; ajuda a domicili; oficina de recaptació; gestió de bicicletes; clavegueram, etc…

No obstant, hem de ser conscients que, en estos moments, les lleis del Sr. Rajoy entrebanquen molt la gestió pública i que el que la norma ara facilita és la gestió privada. Per això, abans de decidir el sistema de gestió de cada servei cal analitzar els avantatges i inconvenients, i decidir el que siga millor per a Godella.

En estos moments tenim el debat obert al voltant de l’abastiment d’aigües i la seua gestió pública o privada. El Pla director d’evacuació de les aigües pluvials en el terme municipal de Godella preveu que s’ha de fer una inversió per evitar inundacions de més de 4 milions d’euros. A més d’esta inversió i, atès que la xarxa es troba molt deteriorada, caldria fer una inversió de més de 2 milions d’euros per a millorar la xarxa i condicionar els carrers.

Altre factor a tenir en compte és que tota l’aigua de consum es comprada a l’EMSHI perquè no tenim pous propis, i, per tant, el marge econòmic és molt limitat.

Gestionar de manera directa comportaria contractar personal especialitzat i adquirir la maquinaria necessària.

Una vegada analitzats tots estos factors i, donada la situació legal actual, que dificulta la contractació de personal i la possibilitat d’anar a crèdit, i, vist que les arques municipals no estan, ara, en situació d’invertir al voltant de 6 milions d’euros en unes obres necessàries, pensem que no és el millor moment per a tornar a la gestió pública el contracte d’aigües. Però sí podem fer un plec, amb la durada justa, perquè l’empresa contractista puga amortitzar la inversió que cal fer, que s’establisquen mecanismes de control i de transparència en la gestió d’este servei públic, i que es treballe perquè a la finalització del contracte, valorant les circumstàncies, siga possible recuperar la gestió directa del servei d’abastiment d’aigua.