Imatge

El diumenge 1 de febrer se celebrarà, amb motiu de la festa de Sant Antoni Abad, la tradicional benedicció d’animals a Godella. En aquesta ocasió, a la Regidoria de Festes s’unirà la de Medi Ambient i la d’Agricultura per a completar una programació inèdita, diversa i per a tots els públics. La vespra, el 31 de gener, arrancaran els actes d’homenatge al patró dels animals amb una exhibició de solcar en recte a cavall, que tindrà lloc a l’antic Escorxador, a les 12, i que està promoguda pel Consell Agrari.

La jornada de l’1 de febrer començarà a les 11 hores amb la missa a l’església de Sant Bartomeu que compartirà protagonisme amb la campanya de sensibilització sobre neteja viària organitzada per la Regidoria de Medi Ambient i que persegueix, entre altres coses, conscienciar les persones propietàries de mascotes perquè eviten deixar els excrements dels seus animals al carrer. Aqueixos animals de companyia de centenars de veïns i veïnes de la localitat, així com dels voltants, seran els primers a ser beneïts pel rector Ricardo Estrems al carrer Major, davant de l’Ajuntament. A continuació, passaran sota l’aigua beneïda desenes de cavalleries i carros de llaurar, que són els que confereixen el caràcter singular a la desfilada godellenca.

Per acabar, tocades les 14.00 h, les persones assistents es traslladaran al col·legi Sagrat Cor de Godella on es farà un dinar de germanor. Hi ha previstes 300 racions a les quals es podrà accedir amb la compra d’un tiquet per valor de 3 euros, ja disponible a la Llar del Jubilat (Villa Teresita), fins a completar aquestes places o fins al 30 de gener.