papereta-1Demà dimecres dia 28 de gener de 2015 comença el termini per a votar per internet. Finalitzarà el 30 de gener.

Compromís enviarà un e-mail a totes les persones inscrites amb un enllaç que després hauràs de validar amb un codi que t’enviarem mitjançant un missatge SMS.

A més a més, si no has votat per internet, podràs votar de manera presencial el 31 de gener en la mesa electoral que tindràs assignada.

Com es vota?

Per una banda, podràs triar una persona entre les candidates a encapçalar la llista. Per una altra banda, podràs ordenar segons la teua preferència les persones candidates a formar part de la resta de la llista.

Quantes votacions n’hi ha?

En els diferents processos de primàries hi haurà dues votacions.

Per una banda, podràs triar la persona que encapçale la llista donant la teua preferència. La persona que més vots reba, serà qui guanye.

I com es voten les llistes?

Per altra banda, a la votació de la resta de la llista, el que fas és ordenar la llista segons la teua preferència entre les persones candidates que s’hi presenten.

Pots ordenar-les totes o pots ordenar-ne només una part, sempre des de l’1 cap avall.

En el cas de la votació de les llistes a les Corts de cada circumscripció, hauràs de votar-ne un mínim del 25% de les persones a votar (és a dir, 4 per a la circumscripció de Castelló, 7 per a la de València i 6 per a la d’Alacant). A més a més, la teua votació haurà de ser paritària. És a dir, hauràs de votar tants homes com dones; o, en cas que tries un nombre imparell de persones candidates, la diferència de gènere no podrà ser major de u.

A cadascuna de les teues preferències li donaràs un suport equivalent a 1/n, on n és el lloc que has assignat. És a dir, a la teua primera preferència li atorgaràs un punt sencer; a la segona, mig punt; a la tercera, un terç, i així successivament. En acabant, se sumaran els punts obtinguts i d’allí eixirà la llista de Compromís.

És segur el sistema de votació?

El sistema que emprarem per a la votació per internet garanteix l’anonimat del vot, de tal manera que cap persona, ni els gestors del sistema, podrà saber què has votat. A més, els inscrits al procés de primàries hauran de validar el seu vot amb un codi que rebran per SMS al seu mòbil, garantint que ningú es puga registrar per duplicat.

I si no tinc mòbil?

Aleshores hauràs d’anar a la votació presencial, el dia 31 de gener, amb el teu DNI/NIE o Passaport per tal que puguem fer les comprovacions d’identitat necessàries.