Juan Vergara Deltoro, nét d’Antonio Vergara Ferrer, va donar ahir a l’Ajuntament de Godella dos quadres realitzats pel tenor –i pintor– Lambert Alonso que havien pertangut al seu avi i que ell va heretar del seu pare. Les obres, les va conservar el seu pare en un despatx a València.

Es tracta de dos retrats de Carmen Llorens Valls, esposa d’Antonio Vergara Ferrer. Un d’ells, de format menut (20,5 x 29,5 cm) pintat en 1895, quan l’artista godellenc tenia 32 anys. L’altre, de més grandària (27,5 x 70,5 cms), datat en 1897 –quan Carmen tenia 24 anys.

«El meu pare i el meu avi van ser amics de Lambert Alonso; la il·lusió del meu pare sempre va ser que els quadres tornaren a Godella», va comentar Juan Vergara. Tant va ser així que el mateix Antonio Vergara Llorens va encarregar directament el reportatge fotogràfic de l’homenatge que es va dedicar al tenor en 1930, un any després de morir, (amb la inauguració del monument alçat a la plaça de la Comunitat Valenciana) al fotògraf Cabrelles Sigüenza.

Imatge

En 2005, Juan Vergara va encarregar a Moisés Alcanyís la restauració de les obres que ja presideixen la primera planta de l’Ajuntament de Godella. La donació, aprovada en el ple del passat mes de novembre, es va realitzar en un acte al qual van assistir l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i diferents regidors de l’Ajuntament de Godella, així com familiars de Vergara –l’artista José Vergara i el periodista i crític gastronòmic Antonio Vergara, entre altres– i Lambert Alonso.