Tot i que la reforma de l’Administració Local del PP ha intentat llevar totes les competències respecte a educació als municipis, el fet que a Godella hi haja un gran nombre de places escolars, fins i tot, més que xiquets residents, i el fet que el nivell de fracàs escolar continue augmentant fa que l’ajuntament haja d’implicar-se en tots els temes relacionats amb l’educació en Godella.

A més a més no podem oblidar l’Escola per a Adults i el Conservatori professional de música, que són els grans exponents del sector educatiu de l’Ajuntament.

Recolzament a l’Escola Pública, coordinació amb els serveis municipals.

Els col·legis públics de Godella continuen obtenint grans resultats acadèmics gràcies a la professionalitat de l’equip que tenen ja que les instal·lacions en les quals estan treballant deixen molt que desitjar. Cal continuar reivindicant que la Generalitat adeqüe el Barranquet a la normativa, ja que va ser construït quan encara s’impartia l’antiga EGB i no s’ha remodelat per a adaptar-lo a les necessitats del nou sistema d’Educació infantil i primària, a més d’haver incrementat el nombre d’unitats i, per tant, de xiquetes.

Per un altre costat, l’Ajuntament ha de continuar contribuint al manteniment dels col·legis afrontant els problemes i donant solucions eficaces i immediates, com hem fet durant esta legislatura, i no abandonar-los a la seua sort.

Hem de fer un seguiment, junt a la direcció dels Col·legis i els IES, del rendiment acadèmic i col·laborar en la integració de la gent que en tinga problemes. La coordinació amb els serveis socials, serveis sanitaris i la policia es fonamental en un poble amb una població escolar tan elevada, i cal posar els mitjans necessaris per tal que esta col·laboració siga real i eficaç.

Batxillerat a l’IES Comarcal

Tot i que l’IES Comarcal oferta l’Educació Secundària Obligatòria, quan els alumnes entren al Batxillerat han de desplaçar-se a l’IES Vicent Andrés Estellés i a l’IES Federica Montseny, de Burjassot, si volen continuar estudiant a un centre públic. Cal aconseguir que s’impartisca el Batxillerat en l’IES Comarcal ja que diversos estudis demostren la seua viabilitat. No obstant, no podem oblidar els problemes que se’ns plantegen amb esta situació i cal donar-los una solució. Com que els xiquets es desplacen a l’altre costat de Burjassot per tal de poder cursar el Batxillerat cal facilitar-ne l’accés i mobilitat des de Godella. S’han de plantejar diverses solucions com la possibilitat de crear un transport en autobús i crear una xarxa de carril bici que unisca Godella amb els diferents Instituts (Comarcal, V.A.Estellés, Federica Montseny, i, fins i tot, els concertats). És imprescindible en este punt el diàleg i consens entre els diferents ajuntaments afectats.

Millora i regulació de la mobilitat en hores punta escolars

El trànsit és un dels problemes de Godella i l’afluència d’escolars contribueix en hores punta al col·lapse de carrers per l’excés de cotxes i el mal aparcament. Cal regular el trànsit a l’eixida i entrada dels i les escolars, però, donada la quantitat d’escoles, és un problema que cal afrontar i planificar d’una manera correcta. Cal posar en marxa les previsions del Pla de Mobilitat Urbana de Godella.

Per tal de trobar una solució, no anem a oblidar-se d’aquells que estan majoritàriament afectats ( veïns, centres educatius, AMPES dels centres, associació de comerciants i l’ajuntament) perquè sols d’aquesta manera podrem cercar la solució que tots desitgem, però mentre aquesta gran taula redona es convoca treballarem per la seguretat vial, contant amb una major supervisió a les entrades i eixides del centres educatius, fomentant el transport públic, sostenible i saludable, reeducant als conductors i vianants per tal de respectar les zones d’aparcament i les senyals de trànsit, suggerint espais d’aparcament menys congestionats.

Consell d’educació.

Estem molt content de la posada en marxa del consell d’educació i volem continuar treballant en ell ja que ha estat una manera de treballar colze a colze amb els diferents centres educatius de Godella, escoltant quines són les seues inquietuds i necessitats, programant activitats que realment la comunitat educativa ha trobat profitoses i fent-los costat davant la complexa situació d’educar.

Conservatori Professional de Música

Des de novembre de 2010, està en marxa el Conservatori Professional de Música de Grau Mitjà ‘Pintor Pinazo’.

Este centre impartix els ensenyaments contemplats en la LOE corresponents a les especialitats de grau professional de piano, violí, viola, violoncel , trompeta, trompa, clarinet, saxo i percussió, i durant esta legislatura hem acabat d’implantar els cursos que faltaven i hem sigut capaços de consolidar aquesta iniciativa.

Cal unificar esforços amb la resta de centres musicals de la comarca per aconseguir una major qualitat i especialització.

Cal estudiar la possibilitat de posar en marxa l’especialitat de cant valencià , que ja s’està impartint en alguns conservatoris i que contant amb la tan arrelada tradició al nostre poble, de segur que moltes persones consideren aquesta modalitat molt interessant.

Escola d’Adults

L’escola d’adults ha complit i haurà de complir una tasca fonamental en la formació de les persones adultes, especialment en estos moments.

Cal establir fórmules contínues d’avaluació i millora de continguts i docents.

Pel que fa als tallers s’ha d’apostar pel seu manteniment i millora i per una matrícula única per a tots els tallers amb mensualitats diferenciades.

Escoles vertebrades en Godella

Cal obrir les portes de les nostres escoles, cal coordinar les activitats culturals, esportives, etc… amb les escoles. S’han de fer activitats que apropen les Escoles a la realitat social de Godella. Cal fer tallers de danses, horts escolars, productes de l’horta de Godella als menjadors, obertura de les seues instal·lacions esportives i moltes altres coses que només requereixen treball, dedicació i escoltar als especialistes dels centres. Un exemple realitzat ja en esta legislatura ha estat la jornada de menjadors escolars saludables en col·laboració amb l’AMPA del CEIP Barranquet i l’associació Centre d’estudis rurals i agricultura internacional (Cerai).