L’esport està cada vegada més lligat a Godella en tot el seu abast. Tenim el millor bàsquet de la comarca, una excel·lent escola de futbol, un gran club d’atletisme i runners apassionats, tenim natació sincronitzada, natació, i un waterpolo de divisió d’honor. També comptem amb club de ciclisme, el Club Karate Kenyo (club format per monitors de l’Escola Municipal de Godella al qual pertanyen molts dels seus alumnes), escola de tennis i pàdel i, com no, mantenim la flama de la pilota valenciana, el nostre esport tradicional, i el més antic dels que es juga en equip.

A més a més, tenim distintes activitats com són ioga, tai-txi, pilates, gimnàstica de manteniment, Batuka, aeròbic, defensa personal, karate, gimnàstica rítmica.

Recolzarem a les entitats esportives

Aquest lligam de Godella amb l’esport és fruit del treball de molta gent, de manera individual i en equip, que formen part de les juntes directives dels clubs esportius que formen la nostra xarxa esportiva. Continuarem recolzant la seua tasca i ajudant-los en les necessitats que tinguen.

Escoles esportives municipals: gestió pública de qualitat

Les escoles esportives de Godella són un exemple de quantitat i de qualitat esportiva. Des de l’Ajuntament i, concretament Compromís des de la regidoria d’esports, sempre hem treballat i treballarem per millorar, dins de les possibilitats, les instal·lacions, materials i cost de les escoles, recolzant les iniciatives dels responsables i afavorint-ne d’altres. Hem treballat per fer créixer el sentiment de col·lectivitat amb les presentacions de totes les escoles esportives de Godella, i per fer visibles les unes a les altres. Continuarem treballant per gestionar les escoles esportives municipals amb monitors esportius contractats directament des de l’Ajuntament.

Responsabilitat i comunicació propera – http://esportsgodella.wordpress.com

Promocionarem la web dels esports a Godella per a que continue sent el mitjà d’informació de les activitats i competicions esportives que es fan al poble. Aquesta web és un aparador de tot l’esport que tenim i que fem però també és una mostra de responsabilitat dels clubs i entitats en tant que beneficiaris de subvencions públiques.

L’esport com a promotor de salut pública

L’esport no només ha de ser concebut com una pràctica competitiva. L’esport és una part important del nostre desenvolupament com a persones, tant a nivell psicomotriu com psicològic i social,és, a més a més, un hàbit molt saludable que ajuda el nostre cos i la nostra ment i que ha d’estar present a totes les franges d’edat de la població. Hem de fer polítiques municipals de promoció en l’àmbit de salut i benestar, estudiant les activitats més adients a cada franja d’edat i programar-les i fomentar-les. Reservarem un espai a la web d’esports per a continguts relacionats amb la pràctica de l’esport i la salut, on puguen haver continguts com itineraris saludables i adaptats (a peu, bicicleta, carro de xiquet, cadira de rodes,…).

Manteniment de les instal·lacions esportives

Una de les prioritats de l’àrea d’esports ha estat el manteniment de les instal·lacions esportives i així hauria de continuar siguent. Hem de mantindre i millorar les instal·lacions que tenim per a traure-lis el màxim rendiment possible abans de construir-ne de noves. Hem de conscienciar a la gent que les instal·lacions són de tots i que entre tots hem de cuidar-les.

Coordinació d’activitats i instal·lacions esportives amb els centres educatius

Cal, en col·laboració amb els centres educatius i les AMPES, planificar i programar activitats esportives extraescolars (pilota valenciana, bàsquet, etcètera.)

A més a més, cal coordinar l’ús de les instal·lacions esportives dels centres públics i establir les condicions per a compartir l’ús en cas de necessitat.

Estudi continu de necessitats

Les activitats esportives que ofereix l’Ajuntament cobrixen moltes demandes dels veïns però estes necessitats van canviant amb el temps. Cal fer estudis de necessitats periòdicament per tal d’adaptar l’oferta d’activitats esportives, tot i mantenint criteris de recolzament a esports minoritaris i minoritzats (seccions femenines, pilota valenciana,…)

Avaluació del servei

S’ha d’establir un mecanisme periòdic d’avaluació dels serveis de l’àrea d’esports, que establisca uns indicadors i unes enquestes de satisfacció i que permeta detectar deficiències i programar millores.

Mancomunar serveis

Hem d’avançar en la gestió compartida i complementària dels esports amb els nostres pobles veïns. Després d’alguna experiència com la San Silvestre Godella-Rocafort, hem d’avançar en este aspecte. Cal estudiar la creació d’escoles de les tres poblacions per a esports minoritaris i continuar col·laborant en l’organització d’esdeveniments esportius.

Esdeveniments esportius

Continuarem programant, sense o a un baix cost, esdeveniments esportius que servisquen per a fomentar la pràctica de l’esport a Godella, tant del més alt nivell com a nivell de competició escolar. Uns exemples han estat el partit de pretemporada del València Bàsquet – Nihzny Novgorod que vam poder gaudir setembre passat i el torneig de Bàsquet L’Horta de Pasqua on hem acollit gairebé mil jugadors des d’alevins a sènior, tant en masculí com femení.

Continuarem col·laborant amb la volta a peu i la volta al terme.

Gimnàs per a rehabilitació

Estudiarem la viabilitat de conveniar amb la Conselleria de Sanitat la utilització del gimnàs per facilitar els pacients que han d’anar a rehabilitació un horari adequat i un equipament adequat..