Discurs d’Eva Sanchis en el Plenari d’Investidura

Bon dia a totes i tots i moltes gràcies per haver vingut.

És per a mi un honor poder tornar a ser la vostra alcaldessa,

En primer lloc voldria donar les gràcies a totes les persones que durant la legislatura anterior ens heu acompanyat i que no repetiu com a regidors o regidores. Gràcies perl vostre esforç i la vostra dedicació, de segur quant camineu pel poble anireu reconegut tots aquells projectes que vosaltres possareu en marxa o recolzareu, i amb això vos heu de quedar, en l’esforç que heu fet per dedicar moltes hores de la vostra vida al nostre poble, tant des del govern com des de l’oposició.

També vull donar les gràcies a totes les persones que ens heu recolzat a les urnes, a les que ens heu anat donant ànim pel carrer i també als qui de manera constructiva ens heu criticat, perquè això ens ha fet millorar i creixer.

I com no al magnífic col·lectiu al qual represente, a la gent de Compromís que heu treballat de valent per a que hui pugam de nou estar presents a esta corporació, cada vegada amb més força. De vegades el vostre treball no es veu i nosaltres sóm la vostra cara visible però sou el millor èquip que una persona podría dessitjar, i el vostre generos esforç és el que tira de mi en els moments en ue fluixequen les forces. I per supost gràcies als companys que hui m’heu votat per a que siga l’alcaldessa de Godella i heu depositat en mi la vostra confiança per a treballar per un projecte comú.

Però qui més pateix estes hores de dedicació al be comú és la meua família a la qual no puc dedicar tot el temps que voldria, però jo sempre els dic que ja em coneixen, que no puc estar queta i sobretot als meus fills el dic que ho faig per deixar-los, en la mesura de les meues possibilitats, un món millor, i que espere que això els servisca per a apendre que les persones ens hem de implicar en les coses i lluitar per allò que creguem, encara que de vegades el camí que triem no siga el més còmode.

Per tant gràcies per comprendre’m, per estar ahí, per preguntar-me cada dia, com ha anat hui per l’ajuntament? , o com van els pactes?, per donar-me ànims i per no tindre ni un reprotx a les meues absències, que com sempre supleixen persones que m’han ajudat a criar-vos i a les quals també vos vull agrair la vostra col·laboració. Dit de la manera que magistralment ho feu el nostre poeta Vicent Andrés Estelles, nosaltres hem decidit assumir la veu del nostre poble, per que tenim ben clar que no som res si no som poble.

Els temps han canviat i nosaltres hem de canviar amb ells, sobretot ara que hem sigut el motor d’eixe canvi. Cada vegada hi ha menys majories absolutes, i mes sensibilitats representades a les institucions, per tant ara més que mai necessitem gent dialogant, humil, comprensiva i també valenta. La prepotència, la vanitat i la falta de diàleg ja no caben a la política.

Hem de saber gestionar la diversitat en tots els aspectes polítics, funcionals, de crèencies, sexuals, etc…perquè vivim en una sociteta plural i ara no només representem als qui ens han votat sino a tota la població i com a representants vostres hem d’estar al vostre costat.

A la gent valencianista, progressista i ecologista, ens ha costat molt arribar fins ací, dècades treballant per fer visible i comprensible el nostre projecte, i ara governarem en moltes institucions i espere i dessitge que puguem portar endavant tot allò en el que creguem, sense exclusions, sense enfrontaments estèrils, però donant passos amb valentía per avançar cap una societat més justa on els problemes reals de les persones siguen el nostre objectiu dia a dia. I per a resoldre eixos problemes cal que exigim a les altres institucions, especialment a l’estat, per a que ens arriben els recursos economics necesssaris per atendre les necessitats dels nostres veïns i que deixen que sigam els ajuntaments els qui, com administració més propera a la ciutadania, prestem els serveis bàsics.

Durant estos dies hem el·laborat entre totes les forces que formarem part del govern un programa molt ambiciós però realista basats en en 4 acords:

– Acord per l’economia i el be comú

– Acord pels drets de les persones

– Acord per la transparència, el govern obert i la participació ciutadana

– Acord pel territori, per un poble sostenible i per una horta protegida, activa i ecològica.

No serà fàcil gestionar la pluralitat i la diversitat dins del grup de govern i requerirà moltes hores de diàleg però és el que la gent ha demanat, diàleg i pluralitat, i esperem estar a l’altura. També hem, de tenir presents que hi ha més sensibilitats que les que hui per hui estem al grup de govern, i que hem de saber escoltar també les propostes que ens arriben des de l’oposició perquè ells també representen una manera diferent d’entendre este poble. Espere i dessitge fer vos fàcil la vostra tasca durant estos 4 anys.

I a vosaltres veïns d’este poble dir-vos que la porta del despatx d’alcaldia continuarà oberta i que hem de fer un esforç també per obrir més portes i finestres del nostre ajuntament que ha de tenir parets de cristals. La transparència ha de ser un eix fonamental en el nostre dia a dia, perquè estic segura que la gent quant se li explica el que es fa des de les institucions torna a creure amb els seus representants i això és guanyar en democràcia.Molts dels que esteu ací sabeu que faig diariament, sempre que el temps m’ho permet, un diari de l’alcaldia, i jo sóc la primera sorpresa quant veig que hi ha dies que té més de 1.000 visites, i quant alguna d’eixa gent s¡ofereix per col·laborar amb el projecte, perquè això vol dir que no hi ha tanta desafecció com alguns ens volen fer creure cap a la política, i molta d’eixa gent sou gent jove que sou el futur del nostre poble, i està molt be que comenceu a implicar-se i a treballar, perquè així sereu el relleu necessari per als qua ja fa temps que ens dediquem al servei públic.

Godella, el poble on vaig naixer i on visc, ja te hui els seus nous representants, espere que treballem colze a colze, cadascu des de la seua opció política, per millorar la vida de les persones que ací vivim, perquè eixe ha de ser el nostre objectiu.

Moltes gràcies

Arxivat en: Alcaldia, Compromís, ELEC_2015, Plenaris

Comentaris

  1. Josep Vidal diu:

    Una abraçada, Eva, i els millors desitjos en esta nova i no fàcil etapa que ara comença. Pep Vidal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *