El projecte educatiu i musical del Stage de Música Sinfónfica compleix un quart de segle a Godella, localitat que ha acollit aquesta iniciativa en les seues últimes nou edicions. Músics professionals i estudiants avançats es donaran cita diumenge que ve 12 de juliol, a les 19.30 hores, en el teatre Capitoli, per a tancar una setmana en la qual tindran l’oportunitat de preparar un repertori simfònic d’alta qualitat. Sota la direcció de Jordi Mora, l’Orquestra Segle XXI oferirà un ampli repertori amb l’Obertura Der Freischütz, de Carl Maria von Weber, el Doble concert per a violí i oboè en do menor BWV 1060 i el Romanç per a violí, de Johann Sebastian Bach, i la Simfonia nº. 4 en mi menor, op.98, de Johann Brahms. Les entrades per al concert ja estan a la venda al Centre Cultural Xicranda a 8 euros (preu normal) i 6 euros (entrada reduïda).

Dins de la filosofia de promocionar a artistes locals de gran projecció, l’oboïsta Ferran Vilella i la violinista Sarahi Sancho arreplegaran el testimoni d’Alejandro Villanueva i de José Mor i assumiran el paper solista del doble concert de Bach. Sancho va nàixer en 1982 i va estudiar amb Pilar Mor Caballero, Evelio Tieles, Isabel Vilà, Vicente Horta, Víctor Martín, Hagai Saham, Rainer Sonne, Mauro Rossi, Sergei Tevsla, Mirabai Weismhel i Punxes Zukerman entre altres. En 2007 entra a formar part de la borsa de treball, per oposició, de l’Orquestra Nacional d’Espanya; en el 2011, de l’Orquestra de València i, actualment, de l’Orquestra Simfònica del Mediterrani. És professora de l’Escola de Música de Godella, i del Conservatori Professional de Godella.

Per la seua banda, Vilella, va nàixer en 1977 i va estudiar amb Juan Ferriol, Jesús Fuster, Eduardo Martínez, Vicent Costa, Stephan Schilly, Ansjorg Schellenberger, Emanuel Abbul, Dani Fuster, Roberto Turlo… Desenvolupa la seua activitat docent com a professor interí de la Consellería, així com a l’Escola del Casino Musical de Godella. Forma part de l’Assemble Hypatia i ha col·laborat amb orquestres, com l’Orquestra del Teatre del Liceu de Barcelona, l’Orquestra de Còrdova, la Simfònica Príncep d’Astúries, i diverses orquestres del sud d’Alemanya i nord d’Àustria. Col·labora regularment amb l’Orquestra Simfònica del Segle XXI, Bruckner Akademie Orchestra de Munich i l’Orquestra de València.

En aquesta ocasió, el Stage oferirà, a més, una bestreta el dissabte 11 de juliol, a les 19.30 hores, també al capitoli en forma de xarrada pedagògica i la interpretació de la Simfonia nº. 4 en mi menor, op.98, de Johann Brahms. L’entrada per a aquesta sessió serà gratuïta, limitada a l’aforament del recinte.