Godella subscriu el «Acord de Vera»

Els dinou municipis que componen la zona de producció de Xufa de València van signar ahir l’Acord de Vera, un manifest de defensa de l’orxata i la xufa de València amb Denominació d’Origen. Godella, representada per la seua regidora de Medi ambient i Agricultura, Mamen Esteve, i per l’alcalde accidental i regidor de Comunicació, Francesc Arándiga, van subscriure el pacte després de visitar els camps de xufa de la Partida de Vera, en l’horta d’Alboraia, així com unes instal·lacions d’assecat i selecció de la xufa de València amb els edils i alcaldes d’Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixec, Alfara del Patriarca, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Emperador, Foios, Massalfassar, Meliana, Montcada, Museros, Paterna, Rocafort, Tavernes Blanques, València i Vinalesa.

La jornada va concloure amb la signatura de l’Acord de Vera, en el qual els municipis es comprometen, d’una banda, a treballar per la protecció, manteniment i preservació de la zona de producció de xufa i, per un altre, a defensar i promocionar la xufa i l’orxata de València.

En aquest acord, s’assigna al Consell Regulador la potestat de vetlar per la procedència valenciana de la xufa i la seua qualitat. El president de l’entitat, Francesc de Borja Espinosa, va afirmar que aquesta Denominació d’Origen «és el reconeixement tant de les característiques agroclimàtiques úniques de les seues terres, com del saber fer dels seus agricultors, les dues característiques necessàries per a obtenir una Denominació d’Origen, el més alt reconeixement a la qualitat que pot atorgar la Unió Europea».

Espinosa va afegir que la xufa de València és «un tresor gastronòmic i de salut únic que tanca la cultura d’un poble i que ha de protegir-se i donar-se a conèixer perquè aquesta és l’única forma de conservar el meravellós jardí que envolta València i que no és un altre que la seua horta».

Tots els alcaldes van mostrar la seua completa disposició al fet que aquest Acord de Vera siga el primer pas per a futures col·laboracions amb la Denominació d’Origen.

Arxivat en: Agricultura - Consell Agrari, Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *