El Ple de l’Ajuntament de Godella va aprovar, en la sessió ordinària del passat mes de novembre, la modificació del crèdit número 8/2015, per al finançament de la instal·lació de la calefacció a l’Escola de Música Pintor Pinazo. La modificació la permetia la baixa per anul·lació de la línia verda, de l’equipament de parcs, de la senyalització, del mobiliari, de la reposició de sòl i de les estacions de bicicletes. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de Compromís, PSOE, Canviem entre Tots, Esquerra Unida i l’abstenció del Partit Popular i de Ciutadans.

També es va donar llum verda al reconeixement extrajudicial de crèdit corresponent a la factura emesa en relació amb la certificació número 34 d’obres d’instal·lació de la calefacció de l’Escola de Música Pintor Pinazo per valor de 14.311,88 euros.

A més a més, els vots a favor de Compromís, PSOE, Canviem entre Tots, Esquerra Unida i Ciutadans van permetre l’aprovació inicial de la modificació (apartat 1 de l’article 2) del text de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la concessió i l’aprofitament especial amb guals i reserva per a aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol classe. El Partit Popular, en aquest cas, en va votar en contra.

La concessió de subvencions de Participació Ciutadana (9.000 euros) es va aprovar amb el vistiplau de Compromís, Canviem entre Tots i Esquerra Unida. PSOE i Ciutadans se’n van abstenir i el PP va votar-ne en contra. Les concessions oferides van destinades a Bostezo (1.584 euros), Felcan (1.028 euros) i Júniors (1.071 euros). L’import sobrant (5.613 euros) es va destinar a la partida de les despeses de la Regidoria de Participació Ciutadana i, una part, a pagar el nou congelador de la Plataforma de Solidaritat Ciutadana, a petició de l’Assemblea de Pressupostos Participatius de 2015.

L’Ajuntament va donar la conformitat, per unanimitat, al projecte de nou traçat de connexió del barranc dels Frares i afluents amb el Palmaret Alt en els termes municipals de Burjassot i Godella, i al projecte desglossat de connexió del barranc dels Frares i afluents amb el Palmaret Alt, en els termes municipals de Burjassot, Godella, Rocafort i València.

També per unanimitat es va aprovar la proposta del criteri interpretatiu de l’ús rústic formulada pel Consell Local Agrari per a incloure en l’ús rústic per a la zona de sòl no urbanitzable de protecció agrícola, també el de l’ús de guarda d’animals, sempre que es desenvolupe en les edificacions existents.

Tots els grups polítics es van adherir a la moció proposada per Compromís sobre finançament autonòmic i també a la plantejada per Ciutadans sobre la manca de serveis de pediatria hospitalària en tot el Departament de Salut de l’Hospital Arnau de Vilanova.

Cal destacar que el Ple va servir, a més, per a acomiadar la regidora de Canviem entre Tots, Mamen García, qui va renunciar a la seua acta «per motius personals», i per a donar la benvinguda a la nova regidora del Partit Popular, Araceli Cuenca Vinuesa, qui va substituir Raquel Sánchez Barella.
Plens