Els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE, Canviem Entre Tots (CET) i Esquerra Unida (EU), van permetre que fóra aprovada la declaració del Consell Sectorial d’Urbanisme i Medi ambient (Cuma) sobre l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) Port Mediterrani que està prevista al terme municipal de Paterna.
23/12/2015

L’informe emès pel CUMA no va comptar amb el suport del Partit Popular ni de Ciutadans que van votar en contra del text que considera que la informació de l’afecció del projecte al municipi de Godella així com la necessària consulta a la seua ciutadania van resultar errònies, incompletes o deficients.

A més, segons el Consell Sectorial d’Urbanisme i Medi ambient, L’ATE Port Mediterrani no està justificat en molts aspectes com l’interès general, la localització selectiva i el respecte al paisatge i medi ambient existents. En aquest sentit, l’informe assegura que s’han detectat fins a 188 espècies vegetals diferents, 13 de les quals estan catalogades com a flora singular i dues tenen protecció especial per ser espècies vulnerables; i fins a 192 espècies d’animals.

Per tant, i seguint la recomanació del CUMA, el ple va ratificar l’oposició a l’actuació prevista i va demanar la desestimació i retirada de la declaració d’ATE per al Port Mediterrani.

Informe
font: www.godella.es

levante-EMV
elperiodicodeaqui