Font: www.godella.es

El diputat de Cultura, Xavier Rius, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, van rebre l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i la regidora de Cultura, Tatiana Prades, al Palau dels Scala.

«Hem vingut per a exposar-los les activitats que ja estan programades, no solament a Godella sinó en la resta de municipis i institucions participants –va comentar Sanchis–; hi haurà moltes exposicions, tant a l’IVAM com al Museu de Belles Arts, a Godella, a la Universitat… Les activitats tindran lloc en el segon semestre de 2016 i en el primer de 2017, per fer-les coincidir amb la data del centenari de la seua mort (18 d’octubre)».

Tots dos diputats van traslladar a l’alcaldessa de Godella el suport de la Diputació a l’Any Pinazo i van recordar l’estreta vinculació de la institució amb el cèlebre artista, a qui va pensionar en 1876 amb una beca artística a Roma.

L’alcaldessa de Godella, població on va viure i va morir, fa ara 100 anys, Ignacio Pinazo Camarlench, va explicar que l’Ajuntament s’ha sumat, amb diverses activitats, a la commemoració de l’Any Pinazo i va recordar que compten amb l’experiència d’haver celebrat recentment (2012-2013) el centenari de la concessió a l’artista, per part del rei Alfons XIII, de la Medalla d’Honor de les Belles Arts.

Noves línies de col·laboració cultural

Eva Sanchis va aprofitar la seua visita a la seu del govern provincial per a sol·licitar la col·laboració de la Diputació en la pròxima edició del Festival de Música de Cambra que se celebrarà al juliol i el director del qual, Joan Enric Lluna, també va assistir a la reunió. «Volem que el centenari de Pinazo no solament estiga impregnat de pintura, volem que la cultura envaïsca València i per això volem que la música també tinga el seu protagonisme», va assenyalar l’alcaldessa de Godella.

Xavier Rius va explicar a l’alcaldessa els nous criteris de col·laboració cultural amb els ajuntaments, entre els quals destaca la coordinació de plans conjunts per als municipis de totes les comarques valencianes.

“Volem incentivar la convocatòria de programes col·lectius sobre els projectes singulars amb l’objectiu de democratitzar les ajudes per a facilitar que tots els municipis, amb independència de la grandària, ubicació o color polític, accedisquen a les mateixes eines de gestió i subvencions”, va destacar el diputat Xavier Rius.