El director i músic local va estrenar en Internet «Su nombre es Jaime», un gir de 180 graus a la seua anterior producció, la història fictícia –però versemblant– d’un homeless, Jaime (Miguel Ballesteros), que pateix, actua i viu sota la banda sonora de Los de Marras, i també en gaudeix. Sara Cutillas tanca el triangle del film amb una direcció d’art i fotogràfica excel·lent.
«La veritat és que tot va sorgir l’estiu passat –comenta Bruno Martínez–, Sara i jo pensàrem fer alguna cosa relacionada amb les persones sense llar però amb un enfocament optimista, malgrat les dificultats, és clar…» Així és com es va engendrar la història de Jaime. «La idea era reflectir allò positiu de la vida, demostrar que cal seguir lluitant per un mateix, pel seu futur i per les persones que comparteixen aqueixa situació».
Miguel Ballesteros, que ja havia participat en un clip de Los chikos del Maíz, dóna vida al protagonista i es s’entrega al missatge positiu de la història, un dels signes diferencials respecte d’altres històries semblants, que solen caure en un missatge més negatiu i dramàtic. La incorporació d’una banda sonora impregnada de caràcter és una altra de les singularitats que revelen la signatura de Bruno Martínez. Abans ja havia aconseguit per a Protocolo B la col·laboració de Novus Ordo i la idea d’incloure una cançó de fons, en lloc de diàleg, va cobrar força. «Escoltant Los de Marras, dels quals sóc molt fan –explica el director somrient–, em vaig fixar que en la cançó Revolviendo parlàven d’alguna cosa molt semblant a allò que buscàvem, de la idea de reinventar-se i començar de nou, cosa que complementava perfectament el nostre curtmetratge, que subscrivia aqueix missatge optimista malgrat les circumstàncies».
Les localitzacions del clip també aporten personalitat i mostren la implicació de Jaime amb el seu entorn. «La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAG) de València –en la qual Miguel és activista–, va accedir que gravàrem algunes preses durant la seua assemblea, en què participà Manolo Deben i, com a colofó, l’Ajuntament de Godella ens va autoritzar a rodar una seqüència en el despatx de l’Alcaldia». «La veritat és que ha anat tot bastant rodat, mai millor dit», bromeja Martínez. Amb el curt acabat, els joves responsables de Studio Scram van començar a moure’l a través d’Internet. En només quatre dies ja l’havien compartit en pàgines com Yo alucino con Jolivud, Plano Corto, Manerasdevivir.com i amb «fins i tot l’actor i amic Enric Benavent (Pedro Mirañar en El secreto de Puenteviejo)». També amb la PAH València, la PAH País i Los de Marras… «Ha sigut una sorpresa per a nosaltres la reacció que està tenint la gent, la veritat, portem unes 1600 visualitzacions i amunt!… Hem avançat moltíssim respecte a Protocolo B i ja tenim ganes de tornar a rodar –riu–; el pròxim, millor!».