Font: www.godella.es

La regidora d’Agricultura, Horta i Pedanies de l’Ajuntament de València, Consol Castillo; l’alcaldessa de Rocafort, Amparo Sampedro, i el tinent d’alcalde de Burjassot i diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, van participar en l’encontre en què es plantejaren les bases d’un ambiciós projecte, al qual es podria sumar Montcada, per a desenvolupar una política comuna en la zona i que optaria a unes ajudes europees de fins a 15 milions d’euros, dels quals, la meitat, els finançaria la UE.

Els fons europeus per a entitats locals destinats a aquests projectes arribaven a un import de 731 milions d’euros. La major part dels quals s’havia de consumir en la primera convocatòria, que es va obrir a la fi del 2015, encara que no es van consumir íntegrament. La resta –més del 30 %– queda a la disposició de les iniciatives que es presenten en aquesta segona convocatòria, per a la qual Godella no ha dubtat a posar-se al capdavant d’aquest grup de municipis i liderar les reunions. En aquesta primera presa de contacte, es van tractar algunes qüestions puntuals com la de facilitar la creació d’espais perquè els agricultors puguen fer conserves dels seus excedents i canals de comercialització de curt abast.

També es va incidir en la necessitat de cercar estratègies de desenvolupament urbà sostenible i integrat, i no actuacions o operacions específiques no integrades en un context més ampli. «Cal avançar cap a un concepte més flexible i integrador d’«àrea urbana» –va assenyalar l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis–, i haurem de comptar amb un conjunt d’indicadors d’avaluació i seguiment que serviran per a valorar el grau de consecució dels objectius de l’estratègia. Aquesta envergadura sobrepassa les possibilitats d’un sol municipi i per això entenem que seria interessant compartir esforços, recursos i beneficis».