Plenari de Godella abril

Dijous 28 d’abril a les 19:30 Ple ordinari a Godella.

Ordre del dia

 

Intervenció de Compromís en el tema dels bous:

Bona vesprada a totes i a tots.

La sensibilitat pel benestar animal és una creixent inquietud arreu del món i, ho és, des de fa un temps, pel gir en la concepció del planeta.

Un gir que ha apartat del centre a la humanitat i l’ha situat dins d’un medi natural, com una part més del planeta i no com a la usuària principal i totpoderosa.

Aquest gir s’ha manifestat en molts aspectes de les nostres vides.

Fins i tot, en àmbits tan inhòspits i difícils com el dret penal. El Codi Penal vigent inclou, per exemple els delictes relatius a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, al capítol IV del títol XVI, penant les conductes d’aquells que maltracten cruelment als animals domèstics o a qualssevol altres en espectacles no autoritzats legalment.

En l’autorització es troba, llavors, l’estreta línia roja entre la conducta permesa i la que no.

El col·lectiu de Compromís de Godella volem manifestar l’agraïment a totes les persones que han participat en la iniciativa, com a mostra de reconeixement a la participació ciutadana (Aldaia, Xirivella).

La participació ciutadana pot exercir-se de moltes formes però sempre és una demostració d’un compromís amb la comunitat.

La quantitat de firmes aconseguida supera en nombre i en percentatge la majoria de processos consultius que s’han realitzat en els últims temps al nostre País.

Per les raons que enumera la iniciativa ciutadana, que són:

Que ‘els bous al carrer’ creen perillositat per a les persones, evidenciat en les morts produïdes en els darrers anys.

Que hi ha un evident sofriment de l’animal, que la neurociència ha demostrat.

Que es produeixen molèsties importants al veïnat.

I per la insensibilització social que suposa mantindre un espectacle amb dosis altes de violència que difícilment pot encaixar en una societat on respectem l’ interès superior de la infància’ que estableix com a principi rector la Convenció Internacional dels Drets de la Infància, ratificada per l’Estat Espanyol.

Per totes estes raons el col·lectiu de Compromís de Godella ha decidit recolzar la iniciativa ciutadana presentada.

Intervenció d’Eva Sanchis en el punt dels bous:


” Hui portem a votació un tema controvertit en tant i en quant hi ha persones al nostre poble amb sensibilitats diferents cap al benestar animal. Ser alcaldessa suposa pendre dia a dia moltes decissions que en la majoria dels casos agraden a uns i descontenten a altres. Per a mi està ha sigut i és una decissió molt dificil en tant que tinc gent que conec i estime dins de les dos maneres de pensar al voltant dels bous al carrer. Jo haguera preferit, potser innocentment, una solució consensuada, i he treballat per tal de que siguera possible. Però com veieu no ha sigut possible i la meua actitud de buscar l’encontre ha ocasionat que persones tant d’un costat com de l’altre em criticaren per donar més protagonisme a uns que altres. Un professor meu de ciències polítiques em va ensenyar que quant hi ha dos posicions encontrades i les dos t’acusen d’estar més al costat d’uns que altres és per que realment estas actuant imparcialment. Potser les persones promotores de la iniciativa ciutadana o els de les penyes taurines s’haguereu estimat més que jo estiguera més decantada cap al que vosaltres representaveu però la meua possició com alcaldessa m’havia de fer estar imparcial fins el moment de la decissió, perque jo he de ser alcaldessa de tots, d’uns i altres.

Un altra cosa he tingut clara des del principi i és que esta decissió no l’anava a pendre jo sola, perquè els que em conegueu sabeu que no es eixa la meua manera de governar. Jo no crec que la democràcia puga estar basada en el poder de decissió d’una única persona. Es per això que totes les competències que la llei em permet delegar estan delegades, majoritariament en òrgans amb més representació, per tal que eixes decissions siguen més democràtiques. Així que esta decissió no podia ser menys i crec oportú que la prenga l’òrgan que representa al poble de Godella, el ple de l’Ajuntament, on estem presents totes les persones triades per la nostra població.

El meu vot serà de recolzament a la iniciativa ciutadana presentada perquè també d’una manera democràtica així ho ha decidit el col·lectiu de Compromís al qual represente.

La democràcia és el govern del poble i el poble queda representat per les persones que es trien en les eleccions municipals, així que la decisió que hui es prenga estarà legitimada pels vots dels representants de la ciutadania, i demane respecte cap a la mateixa i cap a les persones que la prením, encara que esta decisió no siga compartida”.

La noticia en la premsa:

levante-EMV

las Provincias

 

Arxivat en: Alcaldia, Plenaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *