Nota de premsa de l’Ajuntament de Godella sobre els fets ocorreguts en l’oposició a auxiliars administratius al consistori

L’Ajuntament de Godella lamenta «profundament» el fet que dissabte no hi haguera exàmens en valencià en l’oposició a auxiliars administratius. Per aquest motiu informa que, al respecte, sol·licitarà un informe jurídic que tracte de dilucidar si hi ha motius jurídics per procedir a l’anul·lació de la prova. El regidor de Personal, Joan Alonso, assegura que per a convocatòries posteriors s’hi inclourà en les bases el fet que les proves escrites hagen d’estar redactades en ambdues llengües oficials, perquè no càpiga dubte. A més, afegeix que l’Ajuntament nomena el tribunal però no en forma part.

Els representants polítics recorden que l’Ajuntament de Godella ha vingut demostrant la seua especial sensibilitat en la defensa del valencià, «com ho demostra el fet que per a poder participar en l’oposició fóra requisit indispensable posseir la Certificació de Nivell Elemental de Coneixements del Valencià», tal com es va decidir pel Ple de l’Ajuntament de Godella en l’any 2013, on es va aprovar el requisit lingüístic per als llocs de treball de l’Ajuntament. Afegeixen que el consistori «sempre ha fet un esforç en la normalització de la documentació municipal».

Per altra banda, segons ha explicat la secretària de l’Ajuntament –que al seu torn és la secretària del tribunal–, es va fer constar a l’acta la queixa per no estar l’examen en valencià i per la contestació donada pel president del tribunal, i es va informar les persones que reclamaven el fet que l’examen «no es va traduir al valencià perquè, per a major seguretat de les persones aspirants, es va elaborar el mateix dia de la seua realització i donada la llargària del text no va donar temps a traduir-lo».

Arxivat en: Alcaldia, NotíciesGodella, Valencià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *