Font: www.godella.es

El pròxim 14 d’agost a les 20 hores començarà la desfilada que portarà als festers des de l’Ermita de Godella fins a l’Ajuntament, on serà llegit el pregó que donarà inici a les festes patronals del 2016. Començaran així, tal com assegura la regidora de Festes, Tatiana Prades, «10 dies de festa per a tots i totes, preparats pels diferents col·lectius, clavaries, confraries, penyes i comparses del municipi» .

La primera celebració anirà a càrrec del Casal de la Pau, amb la tradicional Festa de la Solidaritat que tindrà lloc el mateix dia 14, a les 21.30 hores al Parc del Molí. A partir d’ací destaquen les paelles del 17 a la nit, la Fira de la Tapa de l’endemà i l’Orquestra Montecarlo del divendres 19, així com la Nit d’Albaes i la Cordà —recuperada enguany—, dels dies 20 i 21 respectivament. Tots aquests actes tindran lloc al Parc del Molí a excepció dels dos últims que començaran en la plaça de l’església. Altra celebració que s’estrena a Godella —sumant-se a festes innovadores com «La batalla del vi» del 16 al matí— en aquestes festes serà l’«Augustfest»; una imitació de la tradicional festa alemanya organitzada per la Penya Gaudint, que se celebrarà en la nit del 22 d’agost al Parc del Molí. Per al dia d’abans de la cloenda quedarà la desfilada de gala dels Moros i Cristians, que recorrerà tot el poble a partir de les 22.30.

Les festes tradicionals i religioses conviuen amb la modernitat

Continuant amb la tendència dels últims anys, els actes tradicionals i religiosos de les festes de Godella es conviuen en harmonia amb noves maneres d’entendre la festa. D’aquesta forma, Godella venerarà a Sant Salvador, Sant Sebastià, Sant Antoni, Sant Bertomeu, la verge de l’Assumpció i la del Rosari, com cada any. El dia 20 s’obriran al públic les cases de Sant Salvador, Sant Antoni i Sant Sebastià, mentre que els dies 16, 21 i 24 se celebraran les processons en honor a l’Assumpció, Sant Antoni i Sant Bertomeu respectivament.

El programa de festes -que es pot consultar descarregant l’enllaç del final de la pàgina- es completa amb activitats per a xiquets als matins i vesprades, concerts de xaranga, sopars, calderes i mascletades entre d’altres. A més, com a aperitiu, el dia 13, a les 11 hores, es commemorarà el 125é aniversari del tren de València a Bétera i se celebrarà el sopar de jubilats. Ricardo Caballer, a la 1 de la matinada del 24 al 25, posarà punt final a les festes amb el castell de focs artificials que es dispara cada any en l’horta de la localitat.