Font: www.godella.es

Des del 2004, el mosquit tigre s’ha escampat per tota la costa mediterrània d’Espanya, arribant a molts municipis de la Comunitat Valenciana. Una «invasió» que també pateixen països com França, Itàlia i Grècia.

Enguany, per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Godella realitza actuacions directes contra aquest insecte. L’empresa concessionària del servei de control i prevenció de plagues urbanes contractada, actua periòdicament sobre embornals, fonts, balses i zones enjardinades del terme. La xifra de punts tractats és de 875; vora un millar de llocs on sobretot s’apliquen productes larvicides biològics, els quals estan registrats pel Ministeri de Sanitat per la seua demostrada gran eficàcia. A més, les treballadores de la regidoria de Medi Ambient asseguren que en tot moment se segueixen les indicacions del departament de Sanitat Ambiental depenent de la Generalitat Valenciana. Ells confirmen que la lluita més eficaç i menys nociva per als ciutadans és la que es realitza contra les formes larvàries. Afirmen que aquestes actuacions minven molt la reproducció de l’espècie, tot i que no acabaran amb ella, ja que, qualifiquen d’«impossible» el control absolut sobre el mosquit tigre.
No obstant això, tot i el treball de la regidoria de Medi Ambient a les zones comunes del poble, diferents estudis calculen que entre el 60 i el 80% dels focus de cria estan en propietats privades. És per això que l’Ajuntament assegura que continuarà informant als veïns i les veïnes per tal que puguen col·laborar en aquesta tasca de lluita contra el mosquit tigre. Es preveu repetir la xerrada de prevenció que va donar l’any passat el Director Tècnic de l’empresa que fa els tractaments i un investigador especialista en mosquit tigre. A més, afegeixen que seguiran informant mitjançant díptics, cartells informatius, etc.