Font: www.godella.es

Després de la seua presentació el cap de setmana passat en els cinemes Aragó de València, Catacumba Film Festival torna aquest divendres 21 d’octubre a Godella. A partir de les 20 hores al Casal Jove alMatadero, La Nit del Matarife servirà com a punt de partida de la XIV edició del festival, que tindrà lloc del 10 al 20 de novembre al cinema Capitolo, nova seu d’aquest festival godellenc que aglutina els més variats gèneres cinematogràfics: ciència-ficció, fantàstic, terror, bizarro, experimental i stop-motion.

Els concerts de Pogüey Romero i Los malasangre i Jaume Bored Punk Machine formen part del programa de La Nit del Matarife, completada amb un concurs de disfresses i un sopar de barbacoa. L’entrada és gratuïta. Els organitzadors presentaran la programació del festival, que enguany inclou la projecció de seixanta-set films, entre curtmetratges i llargmetratges, nou d’ells realitzats per directors valencians. Entre els llargmetratges de la secció oficial, es projectaran les guardonades Cos de la directora polonesa Malgorzata Szumowska, Ós de Plata en el Festival de Berlín, i La invitació de Karyn Kusama, millor pel·lícula en l’última edició del Festival de Sitges. Tota la programació es pot consultar en www.catacumba.org.

Nova seu i també altres novetats: per primera vegada el festival comptarà amb dos matinés dominicals de cinema infantil. Les pel·lícules que es projectaran per als més xicotets seran Nocturna, guanyadora d’un Goya al millor llargmetratge d’animació, i la brasilera El xiquet i el món, guanyadora d’un Óscar, a més de dos premis en el festival de cinema Annecy (França). Altres formats ja estan assentats en Catacumba des de fa anys, com el cinema-concert amb el qual es clausurarà el festival i el certamen internacional de crits, en el qual les goles més desafinades competeixen pel ‘alarido més desternillante’. O els ja tradicionals Fetus d’Or i Nina Trencada, amb els quals Catacumba premia als guanyadors del seu festival de curtmetratges, al que enguany s’han presentat 509 curts de 37 nacionals diferents. A més, per segon any se celebrarà el cicle El que mola és l’Stop Motion coordinat pel director valencià de cinema d’animació Pablo Llorens.