Font: www.godella.es

cor_de_la_vila«En aquest concert, el Cor de Cambra Renaixença de Quart de Poblet ens mostra les diferents adaptacions que compositors del Renaixement com Morton, Morales, Desprez i Palestrina feren de la melodia de L’homme armé. El Cor de la Vila de Godella ens mostra el resultat de part de l’obra de Karl Jenkins, The Armed Man: a mass for peace, cinc segles després, inspirada així mateix en la melodia de L’homme armé, però aquesta vegada plasmant eixa inspiració en diferents parts de la misa llatina».

El Cor de la Vila presenta el programa i explica el perquè. «El encuentro de los antiguos y los modernos» es refereix a les dos corrents de pensament sorgides al Renaixement, que dividia als artistes i pensadors de l’època en dos bàndols. Els antics es resistien a acceptar les noves idees i sostenien la superioritat perenne de l’antiguitat clàssica. Per la seua banda, els moderns, defenien una nova visió de què la modernitat suposava una superació d’allò antic.

En aquest cas, els representants del Cor de la Vila de Godella asseguren que «no es tracta d’una querella, com enuncià en el seu dia Charles Perrault, ni una comparació, ni un debat, ni una disputa ni una contesa. Es tracta d’un encontre, un amistós encontre».

Save