Font: www.godella.es

transparenciaEl nou portal de la transparència presenta un format diferent i aprofita tots els enllaços a la informació que l’Ajuntament transmet de forma periòdica a l’estat. Hi ha connexió automàtica amb els llocs web de l’Estat on poder consultar tota la informació pressupostària, d’execució del pressupost, informes de períodes mitjans de pagament a empreses proveïdores i tota la informació relacionada amb la contractació administrativa. També hi ha informació respecte les regidories, les funcions, pla general d’ordenació urbana i un enllaç continu al procediment del dret d’accés a la informació de la seu electrònica.

 Des de la regidoria s’ha manifestat que el portal de transparència es troba contínuament en construcció i que queden moltes coses per millorar, tant l’actualització de continguts com molta informació que cal refondre i publicar. També ha afirmat el regidor, Joan Alonso, que s’està estudiant la possibilitat que en el moment estiga un poc més avançat el portal es faça una explicació pública dels possibles dubtes en el maneig. Apunta també que és necessari dotar d’una base normativa municipal a eixes actualitzacions i nomenar els departaments responsables de cada informació i que estan treballant en una ordenança de transparència que puga establir-ho.

El nou portal de transparència inclou també un portal de dades obertes on es posarà a disposició de la ciutadania i públic en general aquelles dades susceptibles de ser utilitzades de les que disposa la corporació en el format requerit.

 El regidor també ha volgut donar les gràcies a tot el personal que està dedicant-se a l’actualització del portal, especialment al departament d’informàtica, i a totes les persones empleades públiques, per l’esforç que fan, i ha subratllat que la transparència no és només una qüestió de publicitat activa, sinó de funcionament general de l’Ajuntament, i que s’estan fent molts avanços en la matèria aprofitant la plataforma electrònica de gestió d’expedients que permet, tant a la ciutadania interessada que interactue electrònicament amb l’Ajuntament com als regidors del govern i de l’oposició, tindre un accés més directe als expedients.

 L’enllaç al portal : http://www.godella.es/va/content/portal-transparencia

Save