Font: www.godella.es

«Tant nosaltres com l’Ajuntament de Burjassot estem per agermanar-nos amb Lanuvio, però és una cosa que s’ha de decidir per consens de totes les forces polítiques, si no existeix aquest consens no val la pena». El regidor d’Agermanament de Godella, Paco Aràndiga, feia aquesta valoració durant la recepció oficial als representants de Lanuvio que va tindre lloc el passat dilluns a Godella. «És una llàstima que finalment no haja pogut vindre l’alcalde d’allà, per malaltia, però crec que els dos representants que han estat ací s’emporten a casa bones vibracions», afegia.

Des que arribaren divendres a la nit, els italians pràcticament no van parar quets. Dissabte al matí, temps per a visitar l’Ermita de Godella i el cementeri, on està soterrat Lauri Volpi, en un mausoleu familiar, juntament amb la seua dona, la també cantant Maria Ros. L’endemà, conegueren de primera mà la il·lusió del dia de l’Eixida de Músics del Casino Musical de Godella. Després, es traslladaren a Burjassot per visitar el Pati de Les Sitges, l’Agrupació Musical Burjassot, la residència on Volpi va viure els seus últims dies i la casa que habità durant anys.

Dilluns arribaria el moment dels actes oficials als dos ajuntaments. Primer a Burjassot i després a Godella els representants polítics dels tres ajuntaments es mostraren gratitud mútua i ganes de seguir en contacte. Al Saló de Plens de l’Ajuntament de Godella van estar presents regidors de tots els partits que tenen representació al mateix.