Font: www.godella.es

cartel-catacumba-definitivo_verdeUn pas avant. És el que han decidit donar Javier Llorens i Sergi Inclán, organitzadors de Catacumba. «Era açò o desaparèixer», apunta Llorens. Així que tornen amb més brío, més programació i més espectacle en el que serà la desè quarta edició del festival des de l’any 2000. «Va haver-hi dos anys d’inflexió [2006 i 2014] en els quals vam haver de deixar latent el projecte, però d’alguna manera Catacumba sempre ressuscita, com si fóra el guió d’alguna de les pel·lícules que projectem», assenyala Inclán.
En Catacumba Film Festival, que se celebra del 10 al 20 de novembre en el cinema Capitoli de Godella, s’han programat cinquanta films, entre llargmetratges i curtmetratges, en les diferents seccions del festival, que reparteix dos mil euros en premis amb l’objectiu d’incentivar la producció cinematogràfica. Enguany s’han presentat al concurs més de cinc-cents curtmetratges procedents de trenta-set nacionalitats diferents. Cinema de diversos gèneres i per a tots els gustos. «Catacumba va començar sent de terror i ciència-ficció, amb els anys hem ampliat tant la programació a altres subgèneres —fantàstic, bizarro, rar, experimental, stop-motion…— que podem dir que projectem cinema de qualitat difícil de trobar en els circuits comercials», comptaLlorens. Tota la programació es pot consultar en www.catacumba.org.
Nova seu i també altres novetats: per primera vegada el festival comptarà amb dos matinés dominicals de cinema infantil. Les pel·lícules que es projectaran per als més xicotets seran Nocturna, guanyadora d’un Goya al millor llargmetratge d’animació, i la brasilera El xiquet i el món, nominada als Oscar en l’any 2015 i guanyadora de nombrosos premis.