EL GOVERN D’ESQUERRES DE GODELLA ES QUEDA EN MINORIA


El ple extraordinari del passat dimarts 20 de desembre va rebutjar els pressupostos, amb els vots en contra -esperats- del Partido Popular i Ciudadanos i la sorpresa del vot en contra del grup Canviem entre Tots-Podem que fins un dia abans havia recolzat, amb el seu vot a favor en Comissió d’Hisenda i en la presentació a la ciutadania.
La proposta de pressupostos per a 2017 era una proposta fruit del consens de 2 mesos de treball del grup de govern, de reunions setmanals amb propostes que s’havien consensuat, amb debat, esmenes i replantejaments.
Eren i són uns pressupostos de progrés i realistes que tracten de donar resposta a les necessitats diàries del nostre poble. Però també són uns pressupostos que intenten sentar les bases per a solucionar els reptes als que s’enfrontem.

En ells remunicipalitzem l’oficina de recaptació per tal de tornar a la gestió pública serveis i per tal de poder destinar la diferència en el seu cost a altres necessitats.
Són uns pressupostos socials, que continuen recolzant la vida associativa del nostre poble a través de subvencions i dels pressupostos participatius.

Són uns pressupostos que posen les bases per a l’execució d’obres per a evitar la inundabilitat a Godella, per al manteniment dels seus carrers i edificis públics, del seu enllumenat, etc…
No obstant això, les regidores de Canviem entre tots – Podem, van votar en contra posant com a excusa la notificació d’una sentència que fixa el justipreu d’una de les expropiacions que teníem pendents. (Edificaciónes Ferrando-El Bovalar), i han acabat aliniant-se amb el PP i C’s.

No va valdre de res que els explicàrem que s’ha sol·licitat al Tribunal Suprem un aclariment de la sentència, no ha valgut de res que els explicàrem que ara s’ha de negociar amb la propietat la forma de pagament, ni que els explicàrem que ha de ser el Tribunal Superior de Justícia qui avale un possible acord entre les parts.
Tampoc no ha valgut de res que els explicàrem que no te sentit ajornar l’aprovació dels pressupostos perquè els perjudicis d’uns pressupostos prorrogats ens portarà a grans dificultats en la gestió del dia a dia municipal.
La pròrroga dels pressupostos suposa l’eliminació, almenys temporal, del capítol d’inversions i de subvencions a l’ampla xarxa associacitiva d’este poble. La manca d’un pressupost no beneficia l’execució de la sentència però si que perjudica als pressupostos participatius, a les inversions que volem en tema d’inundacions, enllumenat públic, reparació d’edificis i carrers, etc… No tindre pressupost vol dir no tindre la plantilla que haviem dissenyat i per tant posar en risc la remunicipalització de l’agència tributària.

De res ha volgut que els explicàrem que l’anterior sentència del Parc de la Devesa va arribar a finals de l’any 2012 i que fins a febrer de 2015 no tinguérem un acord que es el que vam reflectir al pressupost . Ni tampoc val que elles sapiguen que ja s’està parlant amb la congregació per tal d’estudiar un refinançament del deute perquè han continuat al·legant açò com a motiu quan no és cert.

Finalment, hem tractat d’explicar-los que la modificació del Plà General d’Ordenació Urbana de Godella en tramitació, pretén resoldre a través d’una reordenació dels equipaments les expropiacions pendents, però tampoc ha valgut de res.

Canviem entre tots- Podem buscaven una excusa per a eixir d’este govern, en el que mai han cregut i en el que mai han confiat, i ja l’han trobada. Durant l’any i mig de govern, realment han actuat més com a oposició que com a membres del govern.

L’eixida de Canviem entre tots-Podem del govern es fruit de la seua irresponsabilitat, del seu desconeixement absolut de la realitat d’este poble i del funcionament d’esta administració, però també es fruit de les seues baralles internes.

Recordem que portem 4 regidores en poc més d’any i mig i que van pel número 9 de la llista ja.
Lamentem profundament el desengany que potser hui s’emporten les persones que varen confiar el seu vot a esta candidatura, amb l’objectiu de contribuir a un govern de Progrés per al seu poble.
Des de Compromís continuarem treballant pel benestar dels nostres veïns i veïnes, amb un col·lectiu unit i envejable, amb gent preparada que des de fa molt de temps treballa per una nova política, una política basada en la transparència, la participació, el respecte als drets dels pobles i dels seus habitants, el respecte al nostre territori i sobretot per una gestió eficaç i honrada al front del nostre Ajuntament i d’allà on estem presents.
Podeu vore els vídeos de les intervencions del ple al següents enllaços:Arxivat en: Alcaldia, NotíciesGodella, Plenaris

Comentaris

 1. Julio Rausell Brú diu:

  Mal anem si no tenim la capacitat de consensuar entre tots els presupostos i les millores que el poble mereix. I al dir entre tots açi sempre ha existit la divisió entre les esquerres i les dretesm peró quant es tracta del benefici i el benestar dels veïns …………… cadascú rep l’adjectiu qu’es mereix.

 2. Paco diu:

  Els pressupostos estaven consensuats pels 4 grups que estaven al govern. Els 4 grups van participar en la presentació. El dia abans del ple CET es despenja diguent que anaven a votar en contra. Diguem de parlar i ens diuen que la decisió esta pressa.

  Sobre el tema del serveis socials es va donar tota la explicació en la comissió informativa de benestar social i TOTS van votar a favor excepte PP que es va abstindre.

  Abans del ple es van reunir PP, CET i C’s i en el plenari i sorprenentment van votar lo contrari que havien votar en la comissió informativa de benestar social .

  En efecte, mal anem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *