Comença la campanya de tractaments contra el mosquit tigre

Font: www.godella.es

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Godella, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha posat en marxa un programa de tractaments contra el mosquit tigre que es durà a terme fins a finals de novembre.

L’empresa contractada per l’Ajuntament ha començat a aplicar larvicides biològics en un total de 875 punts repartits per tot el municipi (embornals, fonts, basses i zones enjardinades). Aquests productes són biocides registrats pel Ministeri de Sanitat, de gran eficàcia i sense cap risc per a les persones. També s’han instal·lat trampes en diferents punts de mostreig per tot el terme municipal, a fi de determinar les densitats poblacionals de l’insecte a temps real i prendre les accions correctives necessàries.

Aquest protocol de prevenció i control del mosquit tigre segueix les pautes indicades pel Departament de Sanitat Ambiental de la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

S’ha de recordar que entre el 60% i el 80% dels focus de cria del mosquit tigre es troben en l’àmbit domèstic, on existeix una àmplia varietat d’espais als quals l’insecte pot refugiar-se i criar (zones humides, xicotetes acumulacions d’aigua estancada, etc.). Per això, l’Ajuntament de Godella, continuarà informant  els veïns i veïnes per tal puguen col·laborar en aquesta tasca de lluita contra el mosquit tigre. Es preveu organitzar una xerrada informativa per tal de conscienciar sobre quines són les mesures de prevenció més eficaces a l’àmbit domèstic per evitar la cria d’aquest insecte.

Arxivat en: Medi Ambient, Regidoria Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *