Font: www.godella.es

Ahir, dijous, els col·lectius Acció Ecologista Agró i Per l’Horta convocaren una reunió a Vila Teresita per parlar de les possibles solucions al problema de les inundacions als pobles de Godella, Rocafort i Burjassot.

Els ecologistes plantegen alternatives diferents a la construcció d’un assarb perquè pensen que és una infraestructura del segle XVIII que suposaria una barrera més per l’horta i proposen la separació de conques a través de l’execució de tanques de tempesta -la principal d’elles al Bovalar-, pavimentacions permeables, terrasses dels edificis ajardinades, etc.

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va remarca que «el municipi de Godella sempre ha sigut un gran defensor de l’horta i, de la mà de la ciutadania, hem rebutjat totes les infraestructures que l’amenaçaven com el corredor, la via del parc nord, etc. però portem molts anys reivindicant a la Conselleria i a la Confederació una solució a les inundacions. Estem d’acord en que es redimensione el projecte o es busquen alternatives sempre que siguen realistes i que no posen en joc l’execució de les obres en els terminis previstos».

A la reunió de Vila Teresita convocada pels ecologistes va acudir també el Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana, Julià Àlvaro; i el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Rocafort, Eduard Comeig.

El secretari autonòmic va informar que estaven estudiant les diferents alternatives per solucionar la inundabilitat de la zona, que estaven escoltant a tots els sectors implicats, i que en breu es tindria una proposta alternativa de la qual s’informaria a totes les administracions. També va assegurar que esta nova proposta no suposaria retardar els terminis d’execució previstos.

D’altra banda, aquest matí, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Godella, Fernando Oliveros, i l’alcaldessa Eva Sanchis s’han reunit amb representants de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per tal de coordinar les accions en matèria de prevenció amb la Conselleria i la resta d’Ajuntaments i buscar solucions conjuntes que siguen consensuades i que eviten les inundacions de la zona urbana i de l’horta.