Font: www.godella.es

El poble de Godella es sumarà el proper dilluns 19 de juny a la convocatòria de mobilització organitzada pel moviment feminista per demanar que s’augmente fins els 120 milions d’euros l’assignació pressupostària de l’Estat destinada a la igualtat i la lluita contra les violències masclistes.

 

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Godella ha previst per a les 12:00 h, les 18:00 h i les 19:00 h, tres lectures públiques d’una moció per instar al Govern central a l’ampliació dels fons destinats a aquesta causa. Per part de la secció sindical de CC.OO. de l’Ajuntament de Godella s’han programat una sèrie d’activitats, com ara actuacions i xarrades, que tindran lloc durant tota la jornada.

 

Aquesta demanda, etiquetada com a #AlertaFeminista, pretén posar de manifest la desigualtat entre homes i dones a tots els nivells, i denunciar «la més absoluta indolència del Govern central, les institucions i els poders públics». Des del moviment feminista asseguren que el Pacte d’Estat «naixerà mort si no hi ha fons per al seu desenvolupament i aplicació». Així, amb la mirada posada a la propera setmana, quan el Congrés haurà de discutir i aprovar l’última versió dels Pressupostos Generals de 2017, es proposa dur a terme una acció «concreta, col·lectiva i reivindicativa».

 

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Godella, Teresa Bueso, ha destacat que «es tracta de mobilitzar a tota la societat per conscienciar-la i sensibilitzar-la sobre la necessitat de continuar lluitant per acabar amb aquesta lacra».

 

El programa d’actes previst, que es desenvoluparà a la porta de l’Ajuntament i que podria sofrir alguna modificació durant el transcurs de la jornada, és el següent:

12:00 h Lectura del manifest a la porta de l’Ajuntament.

12:30 h Actuació d’Esther Pastor (violoncel) i Rubén Peinado (ballarí) que interpretaran “Cançò sense paraules”.

13:30 h Actuació de ball de Virginia Soler i Elia Soler interpretant “Ni una menys”.

14:30 h Dinar de cabasset i tancament a les dependències on es debatrà sobre la temàtica de la jornada.

18:00 h Segona lectura del manifest al poliesportiu municipal.

18:00 h Reunió al saló de plens de l’Ajuntament amb col·lectius de dones de Godella per debatre sobre la situació actual i plantejar solucions.

18:30 h Actuació de ball d’Andrea Mateu, Virginia Soler, Azahara Montesa, Ana Quiñones, Pablo Dublanc i Elia Soler interpretant “No mes dolor”.

19:00 h Tercera lectura del manifest a la porta de l’Ajuntament.

20:00 h Actuació de Josep Aparicio, Apa.

 

A més, l’artista Gretchen Keelty pintarà un grafiti al mur del carrer Major, junt a la plaça de l’Esglèsia.