Font: www.godella.es

Com cada any, el poble de Godella prepara la festivitat del 9 d’octubre amb una agenda plena a vesar d’activitats lúdiques, esportives i culturals.

«Godella celebra un any més el dia del poble valencià. Un dia que ens ha d’omplir d’orgull com a poble amb una llengua, una cultura i unes tradicions pròpies que estos dies estaran presents als nostres carrers, la nostra música, el nostre esport, les nostres danses, els nostres cants, però també enguany al nostre cinema», comenta l’alcaldessa Eva Sanchis. «A més, este dia ens ha de servir per reivindicar un tracte just, un finançament just, unes inversions justes. No volem ser més que ningú però tampoc menys i el poble valencià fa massa anys que pateix la marginació de l’Estat en els seus pressupostos», afegeix.

Aquests actes començaran el dissabte 7 a partir de les 17:00 h amb el taller infantil i la festa de Moros i Cristians, organitzat per les comparses Almoràvides i Ben Assai, al carrer Major. Més tard, a les 20:00 h, el teatre Capitoli acollirà el concert gratuït de Quamlibet, emmarcat dins del cicle de música en valencià. I a les 22:00 h, Nectarina DJ ens posarà el ritme al cos a la vetllada musical organitzada per les comparses Almoràvides i Ben Assai al casal jove AlMatadero.

El diumenge 8 serà el torn per al grup de danses El Poblet, primer amb un aplec a les 20:30 h, i després amb el bureo a les 22:00 h; tots dos actes a la plaça de l’Esglèsia.

I el dilluns 9 serà el dia gran de la festa de tots els valencians i valencianes. El menú per a aquesta jornada començarà a les 10:30 h amb una partida de pilota al carrer major. A aquesta mateixa hora i al mateix lloc, la Junta Local Fallera organitzarà jocs infantils per als més menuts.

La plaça de l’Esglèsia s’omplirà a partir de les 12:00 h per presenciar el concert de la banda del Casino Musical, i a les 14:00 h, al carrer Major tindran lloc les tradicionals calderes d’arròs amb fesols i naps per un preu de 2€. Els tiquets es poden adquirir al centre cultural Xicranda a partir del 25 de setembre. Per tancar aquesta festivitat, la regidoria de Cultura ha organitzat a les 17:00 h (sessió infantil) i a les 19:30 h (sessió d’adults) una programació de cinema en valencià al teatre Capitoli.

Sobre el programa d’activitats, la regidora de Festes, Tatiana Prades, ha destacat l’ampla participació de molts col·lectius del poble, la qual cosa «és una senyal de que tots treballen a una i ajuden a que aquesta festa siga plural. Esperem que la gent s’ho passe molt bé perquè hi ha activitats per tothom».

A aquest 9 d’octubre, Sanchis vol «que es reconega que estem en un estat plurinacional i que la diversitat de pobles ha de ser una font de riquesa, i no d’enfrontament. L’immobilisme i la por al que és diferent o desconegut no és un bon camí. El poble valencià hem sigut durant segles un poble d’acollida, ací varen conviure diferents religions i cultures i de totes elles ens hem de sentir orgullosos i hem de continuar sent un poble acollidor per a les persones que venen ací buscant un futur millor o fugint de les guerres».

«Tenim un passat que recordar, un present pel que lluitar i un futur per guanyar. Visca el Poble Valencià!!! », sentencia Sanchis.