Font: www.godella.es

Les expropiacions pendents en el marc del PGOU de 1990 són alguns dels reptes més importants en matèria d’urbanisme als que ha de fer front la corporació de l’Ajuntament de Godella. A la sessió plenària del mes de setembre, celebrada el darrer dijous 28, es tractaren alguns d’aquests assumptes.

En primer lloc, es va elevar al ple la proposta d’aprovar l’esborrany del conveni redactat pel departament d’Urbanisme per a l’expropiació per mutu acord de la parcel·la cadastral del número 61 del carrer Constitució, qualificada pel vigent Pla General d’Ordenació Urbana com a sol urbà i amb una qualificació de sistema d’equipament local zona verda Jardí de la Quartella.

El propietari va instar en el seu dia l’expropiació de la parcel·la, presentant l’informe de valoració dels terrenys que fou contrastat amb el de l’arquitecte municipal. Actualment, i amb l’objectiu d’evitar un possible recurs contenciós-administratiu, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb el propietari per al pagament d’aquesta parcel·la, que passarà a ser de propietat municipal. Tant l’alcaldessa Eva Sanchis, com el regidor d’Hisenda, Voro Soler, van voler agrair en nom de tota la corporació a aquest veí per la seua paciència, ja que hagué d’esperar 25 anys a que es fera efectiu l’acord negociat amb el consistori.

Aquesta proposta s’aprovà amb vots favorables de Compromís, PSOE i EU, i l’abstenció de PP, Ciutadans i Canviem Entre Tots.

D’altra banda, es va tractar la proposta de sotmetre a informació pública per termini de 20 dies hàbils l’esborrany del conveni urbanístic per a la modificació puntual nº 10 del PGOU en l’àmbit de les parcel·les situades al número 13 de l’avinguda dels Ametlers i número 12 de l’avinguda del Baró de Campolivar.

Es tracta d’una requalificació d’uns terrenys propietat de la cooperativa que gestiona el col·legi Los Olivos, que tenen la qualificació de residencials i que passen a educatius, i altres que són propietat de la Cooperativa Valenciana de Vivendes de Campolivar, que tenen qualificació de dotacional i passen a ser residencials. «Aquestes dos accions s’executen de manera conjunta per tal de poder compensar el que es perd per una part i es guanya per l’altra. A més, atenem així a una demanda que també figurava al departament d’Urbanisme, i gràcies als diners que ingressarem per este concepte se li podrà pagar al propietari del número 61 del carrer Constitució», afirmà l’alcaldessa, Eva Sanchis.

La proposta va eixir endavant gràcies als vots favorables de Compromís, PSOE, EU, PP i Ciutadans i amb l’abstenció de Canviem Entre Tots.