Font: www.godella.es

Entre el 10 i el 26 de novembre es celebraren a Godella les Jornades Agroecològiques, a les quals es donà una visió molt optimista sobre el canvi de producció agrària existent i es mostraren diferents models de transformació agroecològica.

L’alcaldessa de Godella i regidora d’Agricultura, Eva Sanchis, ha fet una valoració força positiva sobre aquestes jornades. «Hem conegut diferents maneres de treballar, experiències de diversos Ajuntaments, i iniciatives que es podrien posar en marxa, no només a l’àrea de l’agricultura sinó també pel que fa al compostatge de residus, reutilització de les aigües, etc.».

Per a Sanchis, el que cal ara és «traure conclusions sobre possibles accions que es podrien dur a terme a Godella i arribar a acords amb el Consell Sectorial d’Urbanisme i Medi Ambient i amb el Consell Agrari per traure endavant diferents propostes de canvis en el model agroecològic».

Durant aquests dies, s’han celebrat tres sessions articulades en tres grans blocs: ‘Procés de transformació agroecològica municipal’, ‘Infraestructures i equipacions agràries’, i ‘Menjadors col·lectius i salut alimentària’. A més, es realitzaren tres visites a Silla, Meliana i Carrícola per conèixer de primera mà els seus casos d’èxit pel que fa a l’agricultura ecològica i la venda directa dels productes conreats a l’horta. També es va procedir a un sorteig d’un cabàs de productes agroecològics, cortesia de ‘Camí de l’Horta’.

Eva Sanchis ha recordat que «aquestes jornades s’han celebrat després que el ple de l’Ajuntament arribara a l’acord per adherir-nos a ‘València Capital Mundial de l’Alimentació’ i dins dels treballs que en el Consell Agrari s’estan fent per tal d’anar conduint a Godella a ser una ciutat més sostenible amb el medi ambient».

L’alcaldessa ha  volgut agrair «el recolzament de la Diputació, que ha estat clau per celebrar les jornades, així com la presència de tots els actors destacats al món de l’agroecologia que han participat durant aquests dies». «Pensem que el més important és que tots aquests intercanvis d’experiències es transformen en canvis palpables a la dinàmica de treball dels Ajuntaments i s’apliquen als nostres territoris», ha conclòs Sanchis.