Font: www.godella.es

El darrer dilluns 22 de gener es va inaugurar al centre cultural Xicranda una exposició fotogràfica del col·lectiu Obrim Fronteres. Aquesta mostra, que romandrà disponible fins el divendres 2 de febrer, tracta de conscienciar sobre l’horror que suposa per als milers d’immigrants creuar una frontera fugint de la mort i de la guerra i arribar a Europa, on sovint no troben un tracte humanitari.

La regidora de Cultura, Tatiana Prades, i l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, estigueren presents a la inauguració de l’exposició i a la xarrada col·loqui posterior, on es va posar damunt la taula aquesta trista realitat.

És el cas, per exemple, d’aproximadament 8.000 persones provinents d’Afganistan i Pakistan, que es veuen forçades a esperar en Serbia la seua oportunitat per creuar la frontera. De tots ells, un 10% són joves d’entre 16 i 24 anys que malviuen en boscos fronterers i l’única via de contacte que tenen amb els seus és un mòbil.

Per aquesta raó, l’Ajuntament de Godella ha decidit sumar-se a la campanya de recollida de smartphones que ha tret endavant Obrim Fronteres, demanant a la ciutadania que done els seus mòbils antics amb carregador per tal d’ajudar als immigrants a tindre una vida més digna i creuar una frontera injusta.

Si estàs interessat en col·laborar, pots portar el smartphone que no utilitzes al centre cultural Xicranda en el seu horari habitual.