Font: www.godella.es

L’alcaldessa de Godella i regidora d’Urbanisme, Eva Sanchis (en representació de Compromís), el regidor Fernando Oliveros (PSOE) i la regidora Paquita Mocholí (EU) es reuniren el darrer dijous amb Vicente Fontestad, ecònom de l’arquebisbat de València, per tractar d’arribar a un acord per a l’adquisició de la zona verda de la seua propietat pendent d’adquirir a través de la gestió urbanística.

Amb esta fórmula, s’evitaria l’expropiació i el pagament per part del consistori. En cas d’arribar a un acord, l’Ajuntament adquiriria la propietat d’aproximadament 3.000 m2 de zona verda a canvi d’edificabilitat per a l’arquebisbat en altres sectors del PGOU.

A més, es contemplaria la possibilitat de que l’arquebisbat mantingués la propietat de la seua zona destinada a pistes esportives, deduint la part corresponent de la requalificació d’este sòl dels metres quadrats de sostre que li correspondrien. La zona de les pistes, propietat de l’arquebisbat, passaria a ser sòl dotacional esportiu privat.

D’altra banda, l’Ajuntament ha rebutjat la proposta de l’arquebisbat de requalificar els metres quadrats on es troben les pistes esportives i una altra zona contigua per a l’ampliació de la Universitat Catòlica.