Font: www.godella.es

El divendres 9 de març s’inaugurà a les 19:30 h en el centre d’art Vila Eugènia l’exposició Abstractus, de l’equip ARGO. Aquesta mostra romandrà oberta fins al dilluns 9 d’abril. La regidora de Cultura, Tatiana Prades, ha animat a tots els veïns i veïnes de Godella a «acostar-se a contemplar el gran potencial que té aquest grup de treball, conformat exclusivament per dones».

«Aprofitant al Dia Internacional de la Dona, pensàvem que era una magnífica oportunitat per a posar en valor i visibilitzar l’enorme talent que tenen totes les integrants d’ARGO», ha afegit Prades.

L’Equip ARGO és un grup de dones artistes multidisciplinària i heterogeni creat a la fi de la dècada dels noranta a Godella. Es tracta d’un grup obert, que en l’actualitat està compost, en la seua majoria, per professionals liberals, algunes d’elles dedicades ara enterament a l’activitat artística. Elles són Alicia Mengod, María Jesús Mir, Mavira Comín, Reme García, Vicenta Fuster, María Jesús Mancebo, Ana del Castillo, Marisa Navarro, Ana Aragonés, Concha García, Concha Albertos i Encarna Navarro.

Les seues obres es presenten amb diferents tècniques i formats, i van des de la figuració fins a l’abstracció, segons la visió de cada component de l’equip, sent aquesta diversitat el major atractiu de les exposicions del grup. En els dos últims anys, moltes dels seus components han obtingut diversos reconeixements a nivell comarcal i nacional.

Lucía Peiró ens introdueix a la mostra amb el següent text:

«La proposta expositiva que podem veure en Vila Eugènia aborda el concepte d’abstracció i és tractat de manera particular per cadascuna de les pintores, les qui en els seus processos creatius van establir un joc de recerca peculiar del seu propi ordre i racionalitat. No importa que, en contemplar les obres, establim relacions entre l’abstracció geomètrica, lírica, cubista o expressionista. Ací les artistes han elaborat formes estructurades  conscients a les quals han atorgat una jerarquia de valors,  manifestat així la seua realitat pròpia, ordenant i recreant una unitat. L’interessant és el joc de relació de percepcions que cadascuna estableix amb si mateixa com a recerca personal d’autoconeixement; ordenar els processos pictòrics i complir una fi».