Font: www.godella.es

El ple de l’Ajuntament de Godella va aprovar ahir per unanimitat, en sessió urgent i extraordinària, acceptar l’operació de crèdit a llarg termini per al finançament de sentències judicials fermes amb càrrec al Fons d’Impuls Econòmic (FIE) per import de 8.695.714,29 euros.

El regidor d’Hisenda, Voro Soler, va explicar que es tracta d’un préstec en unes condicions molt favorables (amb una carència de 2 anys i que es podrà retornar durant els huit anys següents a un interès inferior a l’1%), que servirà per liquidar els deutes del consistori amb la congregació del Sagrat Cor i amb EDIFESA, fruit de les expropiacions del parc de la Devesa i del Bovalar, respectivament. «Aquest acord li dóna un plus d’estabilitat financera a l’Ajuntament de cara als propers anys», va comentar Soler.

La raó d’aquest ple extraordinari i urgent era complir amb els terminis exigits pel Ministeri, que finalitzen aquesta mateixa setmana. L’adhesió al FIE es va aprovar en la sessió plenària del mes de juliol, però l’informe de Tresoreria, Intervenció i Secretaria del darrer dilluns 12 de març exigia una majoria absoluta que sí es va assolir ahir.

Hui, dimecres 14, es signa el crèdit, i demà dijous s’haurà de remetre la documentació al Ministeri d’Hisenda i Funció Públic