Coneix les propostes d’inversions participatives i tria dos d’elles

Font: www.godella.es

Fins el dissabte 31 de març es poden votar dos de les set propostes que l’Ajuntament de Godella durà a terme amb inversions de fons propis mitjançant un procés de participació ciutadana. Només cal entrar a la plataforma participa.godella.es (coordinada amb el padró municipal), registrar-se i votar.

«Sovint els polítics tenim unes prioritats que no tenen per què correspondre’s amb les dels veïns i veïnes del poble. De la mateixa manera que ja veníem fent amb els pressupostos participatius, volem que la ciutadania de Godella tinga l’oportunitat de decidir en què es gasten els diners de la partida municipal d’inversions», ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Tatiana Prades.

Les propostes per a les inversions participatives són les següents:

Energies Renovables

Des de la declaració dels ODS 2020, existeix un compromís en totes les institucions de realitzar canvis en la forma i el mode de consum de l’energia per altres fonts que siguen menys dolentes per al Medi Ambient. La proposta consistiria en la realització d’una auditoria energètica i la instal·lació de plaques solars en aquells edificis que siguen viables i recomanables.

Parc de les Pedreres

La inversió en aquest espai consistiria en que, de forma gradual, crearem un espai d´oci i convivència entre les persones i la natura al parc de Les Pedreres. Recordem que aquest espai és de propietat privada declarat sòl no urbanitzable de protecció especial, amb més de 175 espècies vegetals, gran varietat i abundància de fauna: eriçons, raboses, conills, més de 60 espècies d´aus, restes d’aqüeductes, pedreres, catxerulos, pous, mines d´aigua i forns de calç.

Parc de la Devesa

L’Ajuntament ja és propietari d’aproximadament 17.000 m2 del parc de la Devesa i ja s’ha executat la tanca de separació entre la propietat municipal i la de la Congregació. Vos proposem redactar un Pla Director de l’actuació en esta zona, una actuació molt respectuosa amb l’immens valor botànic de la mateixa i en la que es podrien establir itineraris saludables i botànics, zona de jocs infantil , i zona d’esplai amb taules i cadires, fonts, llums, una pèrgola, etc.

Zona verda carretera Rocafort

L’Ajuntament ja adquirit la parcel·la destinada a zona verda situada en la carretera de Rocafort i annexa a la piscina. Vos proposem executar una zona d’esplai en eixa parcel·la en la que, conservant els arbres existents, s’instal·le una zona per a la pràctica de l’esport, una zona habilitada per a gossos i una zona d’esplai amb paellers, taules i cadires.

Antic mercat municipal

L’edifici que abans es destinava a mercat municipal es troba en un estat deplorable. La nostra proposta per a este edifici és condicionar-ho i reconvertir-ho en local d’associacions. La planta baixa serà la llar dels jubilats i inclourà una cuina municipal que puga ser cedida a les entitats públiques i en la que es puguen fer cursos de cuina. A més, s’oferiran menús sostenibles i assequibles i ací es podrien confeccionar els menjars del programa “menjar a casa”. També es podria habilitar un obrador compartit i així convertir la zona en un referent del consum de productes ecològics i de proximitat.

Acondicionament de la casa dels Peons Caminers

La Diputació de València, titular de la casa dels antics Peons Caminers en la carretera de Bétera, ha accedit a cedir el seu ús a l’Ajuntament, però per a poder fer ús cal primer habilitar-la degut al seu estat de deteriorament. En un futur, es podria dedicar per al local de l’associació d’amics del ferrocarril i per a altres entitats.

Cuina de Serveis Socials

Fruit de les inversions dels pressupostos participatius d’anys anteriors, l’Ajuntament té un projecte per a condicionar la cuina que en estos moments està instal·lada en Serveis Socials, adequant i millorant l’espai destinat a l’associació de jubilats i jubilades. La cuina seria utilitzada pel bar, però també podria ser utilitzada per les regidories i associacions per a fer cursos de cuina. A més, el concessionari podria fer-se càrrec del programa de “menjar a casa” i d’un nou programa que ajude a les famílies amb pocs recursos a portar una alimentació saludable i completa.

Accedeix a la web per a votar

Arxivat en: Participació

Comentaris

  1. Lola diu:

    Bon dia

    No puc votar. M’he registrat i no em deixa votar.

    Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *