La nostra alcaldessa, Eva Sanchis, junt amb representants de l’Ajuntament de Meliana, la Diputació de València, entitats agràries, tècnics municipals, persones llauradores de l’horta i professora de l’IES La Garrigosa, visitaren dilluns passat el parc agrari del Baix Llobregat (Barcelona) per tal de conèixer el seu model de gestió de l’horta amb un ens supramunicipal.

La nova Llei de l’Horta, que preveu la creació d’una entitat de gestió, era el principal al·licient de l’esmentada visita.
El parc agrari del Baix Llobregat (Barcelona), espai de característiques semblants al que encetarem ací a l’horta i la seua experiència en la gestió, ens aporta coneixements per a posar-los en pràctica.

La visita al parc agrari del Baix Llobregat s’emmarca com a prèvia a la reunió de treball del proper dijous 26 d’abril -a les 18:30 h en l’Ajuntament de Meliana-, convocada pel Consell Agrari Municipal per tal d’enriquir el procés de participació obert des de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en col·laboració amb la Diputació de València. Este procés té per objectiu l’elaboració del Pla de Desenvolupament Agrari de l’Horta (contemplat tant en la Llei de l’Horta com en el Pla d’Acció Territorial per a l’Ordenació i Dinamització de l’Horta), que preveu ser un marc general d’actuació que arreplegarà les línies estratègiques i accions concretes per a gestionar el territori agrari de l’Horta.