Font: www.godella.es

La sessió plenària del mes de juny, celebrada el dijous 28, va aprovar quatre mocions de distinta índole.

La primera d’elles fou la presentada per Canviem Entre Tots “Per l’acolliment a Godella de persones immigrants procedents de l’Aquarius”. La portaveu del grup, Irene Ferré, va explicar que «les ciutats i els municipis tenim un paper clau en l’acolliment efectiu de refugiats, i afrontem un doble repte: el d’acollir en un termini curt en condicions dignes les persones que busquen protecció i, a llarg termini, garantir la seua autonomia i accés al mercat laboral perquè puguen incorporar-se i integrar-se en la societat d’acolliment».

Amb els vots favorables de CET, PSOE, Compromís, Ciutadans i EU –i l’abstenció del PP- va eixir endavant esta moció que proposa integrar Godella dins la xarxa de ciutats-refugi i posar a disposició de les persones immigrants de l’Aquarius les instal·lacions municipals i els recursos necessaris per al seu acolliment.

En segon lloc es va aprovar la moció del PSOE “Sobre el pla de rodalies per al 2018”, amb els vots favorables del PSOE, Compromís, EU, Cs i PP, i l’abstenció de CET. Segons explicà el regidor Fernando Oliveros, «la importància de la xarxa de rodalies per a la mobilitat de la ciutadania de la Comunitat Valenciana és evident, ja que representen el tercer nucli en importància d’Espanya, amb 37 milions de viatgers a l’any i més de 100.000 viatgers al dia, la qual cosa suposa una mobilització diària de 424 trens entre 77 estacions».

Aquesta moció insta al Govern d’Espanya a que procedisca immediatament a incrementar la partida destinada al Pla de Rodalies per a aquest 2018, dotant-la amb almenys 133 milions d’euros addicionals als inicialment consignats fins a un total de 183 milions per a aquest exercici, i l’insta també a que procedisca immediatament a exigir al Ministeri de Foment a que convoque amb caràcter urgent i extraordinari la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies 2018-2025.

Seguidament s’aprovà la moció conjunt del grup de govern “Sobre la liberalització de l’AP-7”, amb els vots a favor de Compromís, PSOE, EU, PP i Cs, i l’abstenció de CET. En este cas, l’alcaldessa Eva Sanchis va argumentar que «l’Autopista del Mediterrani o AP7 és una infraestructura fonamental per a la vertebració del territori ja que és una via de comunicació de les poblacions costaneres de la nostra Comunitat, i el fet que es tracte d’una via de pagament suposa un efecte dissuasiu en la seua utilització, la qual cosa comporta la saturació d’altres carreteres com les N-332 i N-340, augmentant tant el seu trànsit com la perillositat».

La moció reclama al Govern Central, que una vegada finalitzada l’actual concessió de la gestió de l’Autopista del Mediterrani el 31 de desembre de 2019, l’AP-7 passe a ser de gestió pública i gratuïta. A més, l’insta a abordar i elaborar el pla que preveu les actuacions a realitzar a partir del moment en què l’AP-7 deixe de ser de peatge, a fi de millorar la seua connectivitat amb les poblacions i les xarxes viàries de les àrees per les quals discorre, i que ja ha sigut traslladat pel Consell al ministeri de Foment, sense que fins al moment s’haja obtingut resposta.

Per últim, va entrar una moció amb motiu d’urgència de l’associació de memòria històrica Paraules Contra l’Oblit que proposava retre homenatge als alcaldes i regidors del govern republicà de Godella, que tal dia com este foren assassinats pel règim franquista. Esta iniciativa va eixir endavant amb els vots a favor de Compromís, PSOE, EU i CET, l’abstenció de Cs, i el vot en contra del PP.

Modificació de crèdits 4P/2018

En esta sessió plenària també s’aprovà la modificació de crèdits 4P/2018, mitjançant un suplement de crèdit. Tal i com va explicar el regidor d’Hisenda, Voro Soler, este suplement de crèdit es finançarà amb 400.000€ anuals del romanent de tresoreria que aniran destinats a l’amortització del deute. Esta operació es preveu que continue durant els propers tres exercicis.

Dies festius 2019

També es va aprovar el calendari laboral de l’exercici 2019, amb els següents dies festius: dilluns 29 d’abril (Sant Vicent Ferrer) i dissabte 24 d’agost (Sant Bertomeu).