Davant la tramitació per part del Ministeri de Foment de les actes prèvies d’expropiació dels terrenys d’horta de València i Alboraia afectats pel projecte del PP d’ampliació de la V21, Compromís s’ha posicionat en contra d’este projecte. El ministre socialista José Abalos, no ha atès les demandes dels ajuntaments, associacions de defensa de l’Horta i persones afectades de suspendre la tramitació de les expropiacions, i no ha convocat una reunió de treball per analitzar les alternatives a l’actual projecte i trobar una solució consensuada i més respectuosa amb l’horta.

“Estem convençudes que les inversions en infraestructures sols són útils si serveixen per millorar la qualitat de vida de les persones i estan ben dimensionades i dissenyades per minimitzar els impactes i afeccions negatives sobre el territori i el medi ambient. Lamentablement este projecte promogut en el seu moment pel Partit Popular, pretén arrasar 80.000 m2 de la millor horta, en ampliar en un carril d’entrada i un altre d’eixida la V21 entre Port Saplaya i la entrada a València per les universitats, basant-se en les retencions de vehicles que puntualment es produeixen a l’entrada/eixida de la ciutat des del Nord.

Compromís ha presentat una alternativa molt menys barata, que pràcticament anul·la la destrucció de l’Horta del projecte actual, i que es bassa en dues qüestions. Per una banda, connectar els dos carrils d’entrada construïts des de fa anys i sense ús de l’avinguda Enginyer Fausto Elio amb la V21 per un vial sota la mateixa autovia, i per altra, ampliar en un carril d’entrada la V21 entre Port Sa Platja i eixe punt de connexió d’entrada utilitzant l’espai disponible de la mediana, dins la mateixa plataforma de la V21. D’este manera es desconcentra el trànsit d’entrada nord de la ciutat, distribuint el flux de tràfic cap a l’avinguda Tarongers per la redona de Serreria, i s’evita la destrucció d’horta al descartar l’ampliació de la V21 en sentit d’eixida per innecessària, ja que compta amb quatre carrils d’eixida: dos des d’Avinguda Catalunya i dos des de l’Avinguda Enginyer Fausto Elio. Un plantejament viable, molt més econòmic, i respectuós amb l’Horta i les persones que hi viuen i la treballen” segons ha denunciat la nostra diputada autonòmica Graciela Ferrer.