El grup parlamentari de l’Esquerra Confederal cerca suports al Senat per a obrir una Comissió d’Investigació sobre aquest fallit projecte.

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha exigit al Govern la devolució als consumidors (particulars i empreses) de les quantitats il·legalment cobrades en les factures del gas corresponents al sobrecost que van suportar entre els anys 2014 i 2018. “La sentència és ben clara i els prop de 34,5 milions d’euros de pagaments irregulars a Enagás han de tornar al seu lloc d’origen, com és la butxaca dels consumidors del gas i no al sistema gasista ni a realitzar millores en altres infraestructures de l’Estat”, ha assenyalat Mulet, que ha considerat “novament injusta” la manera d’actuar del Govern en contra dels afectats del Castor.

Mulet recorda que “els fets són especialment greus, ja que estem parlant d’una infraestructura que no es va arribar a posar en funcionament, un xurro, pel qual mitjançant Ordres Ministerials se’ls van cobrar conceptes i quanties pels costos de les plantes totalment il·legals que no s’han retornat als consumidors de gas per part d’unes institucions que miren cap a un altre costat”.