El passat 30 de juny la Junta de Govern Local acordava la conveniència i oportunitat d’implantar una “residència de la tercera edat” en una parcel•la situada en la carretera de Bétera junt al Barranc dels Frares afectada per una perillositat d’inundació.

No s’ha concretat ni considerat en eixa decisió este risc tot i que influirà, sense dubte, en la viabilitat i disseny de l’activitat pretesa, molt més vulnerable que les permeses en eixe sol (residencial o docent privat) en tant que una residència comportaria la pernocta de persones grans i/o de persones amb les seues capacitats físiques i cognitives mermades.

L’alcalde del PP Jose Mª Musoles va mentir quan, davant la pregunta de Compromís per Godella, de “si per a futurs acords l’equip de govern tindria en compte els riscos abans de determinar la conveniència i oportunitat de permetre usos o activitats diferents als previstos en el pla general” va contestar que este expedient era responsabilitat de l’anterior regidor d’urbanisme i company de la nostra coal•lició. Cal desmentir eixa resposta i recordar-li a l’actual regidor d’urbanisme i alcalde que inicar un expedient no significa aprovar-lo. El regidor de Compromís, davant la sol·licitud (privada) formulada va iniciar l’expedient i va demanar informes al respecte però és el govern del PP qui ha acordat que eixe ús permissible resulta convenient en eixa parcel•la.

En Compromís volem que els serveis i les activitats econòmiques que s’implanten en Godella siguen segures i no suposen cap risc ni per a les persones usuàries ni per a les inversions fetes.

Davant de la decisió del govern de PP-VOX seguirem atents perquè amb la llicència corresponent es presente i tramite un estudi d’inundabilitat que haurà d’aprovar la Direcció General competent en ordenació del territori (que encara no saben quina serà perquè havent-se nomenat ja nou DG d’urbanisme, paisatge i avaluació ambiental de la GVA, no hi ha cap referència a territori) per tal d’evitar un increment de vulnerabilitat en este sòl urbà, conforme als articles 13 i 20 del PATRICOVA.