Benvolguts amics i amigues:

El 22-Maig ha estat un fita molt important per al valencianisme progressista i ecologista que representa la Coalició Compromís.

Els resultats ho diuen tot: 6 diputats a les Corts Valencianes (4 per València, 1 per Castelló i 1 per Alacant), dos diputats provincials (Diputacions de València i de Castelló) i vora 400 regidors, entre ells 3 a València ciutat i molts altres, a les principals ciutats del nostre país. En vots: 175.000 vots autonòmics (7%) i 200.000 vots municipals (8%). La Coalició BLOC-Iniciativa-Verds ha esdevingut i amb diferència la tercera força política valenciana.

Un gran pas per a la consolidació d’este moviment polític nascut durant la transició política, que aviat complirà 30 anys. Un pas que hem pogut donar, d’una banda gràcies al treball dels nostres representants polítics (diputats, alcaldes i regidors), però també al suport i al treball desinteressat de milers de persones arreu del país, que compartim l’estima pel nostre poble i per la nostra gent.

Aspirem a un canvi de cicle polític i malgrat l’aclaparadora victòria del Partit Popular, tot indica que estem en l’inici d’eixe canvi. Darrere les declaracions triomfalistes, es vol amagar que malgrat l’augment de la participació, més de 70.000 votants han girat l’esquena al PP i s’han abstingut. Que el PP valencià, despòtic, prepotent i esguitat per nombrosos casos de corrupció, en realitat ha baixat en vots i en percentatge i que solament l’enfonsament encara major del PSOE, ha maquillat els seus resultats.

Cal una renovació en profunditat de la vida política, depurar la política de corruptes i de vividors, obrir noves formes de participació ciutadana, reformar la llei electoral, connectar amb les demandes dels joves i desencantats del sistema que estos dies omplin les places de les nostres ciutats. Compartim eixa esperança de canvi i el BLOC i la Coalició Compromís treballarem junt altres moviments socials i polítics, durant els pròxims 4 anys, per fer-lo realitat.

Agraïm la confiança dipositada pels nostres votants i comencem avui una nova etapa de treball i de compromís, per Godella i pel País Valencià.

Godella 23 de Maig 2011.

Eva Sanchis i Genís Ruiz. Regidors electes de la Coalició Compromís.