Després d’haver estat paralitzades durant massa temps per un error en el projecte que es va tindre que modificar i per una indecisió sobre el procés de rescissió del contracte, finalment començaran les obres de l’Ajuntament de Godella. Ja el passat mes d’octubre de 2011 us informaven a l’infobloc de la postura de Compromís i de la solució a la que s’havia arribat. Cumplits els tràmits necessaris, encara que més lentament del que hauríem desitjat, les obres començaran en breu.

Davant de l’error del projecte que no considerava cap tipus d’actuació en el reforç dels fonaments, i, considerant que el reforç i/o construcció dels fonaments suposava un increment major del 40% en el preu d’adjudicació, la postura de Bloc-Compromís va ser la de rescindir el contracte i tornar a fer el procés d’adjudicació. Dos motius ens dugueren a prendre eixa postura. El primer, que eixa forma era la solució legal clara: altres alternatives plantejades com la desprotecció de l’Ajuntament per abaratir els costos o la rebaixa percentual de l’increment del cost (41%) proporcionalment a la minva que s’havia produït en l’adjudicació a la baixa de la licitació inicial (21 %) eren solucions de dubtosa legalitat que haurien obert possibilitats fonamentades de recursos i ajornaments addicionals. El segon, que, davant del panorama econòmic del sector, l’obra possiblement eixiria més barata.

Finalment, tot l’equip de govern s’avingué a la solució proposada.
Davant dels últims esdeveniments, s’ha demostrat que la postura del Bloc- Compromís de tornar a licitar les obres ha estat un encert tant legal com econòmic (llàstima que no es decidira abans).
Les obres han estat adjudicades a Dragados S.A per un import de 1.461.365 euros. El preu de licitació de l´obra va ser de 2.583.287,33 euros IVA inclòs, el que ha suposat una baixada sobre el preu de licitació de prop d’1 milió d’euros que vindran molt be a les arques municipals.

L’empresa s’ha compromès a les següents millores :
-Reproducció del sostre decoratiu de l’antic Saló de Plenaris.
– Recol·locació de la vidrera.
– Ampliació del termini de garantia d’un any a tres anys més.
– Contractació de ma d’obra aturada empadronada a Godella fins a 7.814 jornades de treball.

Esperem que les molèsties que estes obres estan ocasionant als veïns acaben quan abans millor.