Cada any són més els col·lectius i entitats que organitzen actes per a celebrar el dia de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió, des del 5 d’octubre fins el 9, Godella acollirá un carrusel d’activitats que aniran des de les més tradicionals com els balls folklòrics i la partida de pilota fins als més innovadors com una concentració motera o l’obertura de portes del museu del tren.

Les més matinadores, un any més, seran les paradetes del mercat medieval de la Falla Cervantes-San Blas que el dissabte dia 5 organitzarà la seua jornada festiva en el carrer Baró de Santa Bàrbara. No hi faltaran els jocs infantils ni les paelles populars. Tampoc l’esperat concurs de allioli ni la desfilada de moros i cristians. La festa es tancarà amb una torrada d’embotit.

El dia 8, el protagonisme serà per al Grup de Danses El Poblet que festejarà el III Aplec de danses a partir de la 21 hores en els carrers Abadia, Teatret de’n Francesc i la Plaça de l’Església. Plaça que tornaran a ocupar havent sopat per a celebrar el seu tradicional sarao.

El dimecres, dia de Sant Donís, caldrà matinar per a participar o gaudir del campionat de bàsquet 3×3 organitzat pel Club Bàsquet l’Horta. A les 9 hores del matí començarà la competició. A partir de les 10.30 hores, la torre guardabarreres, seu del museu del tren, obrirà les seues portes, poc abans que el carrer Major recupere un ús quasi oblidat, el de trinquet. L’exhibició de pilota valenciana que se celebrarà a les 11 serà el preludi del concert que, enguany, es traslladarà al teatre Capitoli i en lloc de la Banda del Casino Musical ho oferirà la Orquestra d’aquesta mateixa societat. Al mateix temps començarà, en el parc de Vilablanca, la festa gastronòmic-motera. Una concentració que conclourà amb un gaspatxo manxec de conill i pollastre, amanida i beguda. El preu serà de 10 euros i podrà participar qualsevol persona que ho desitge. Però, qui ho preferisca, pot optar per les tradicionals calderes d’arròs amb fesols i naps que a les 14 hores podran arreplegar-se en el jardí dels Germans Senabre. Per a açò és imprescindible inscriure’s en la Llar dels Jubilats l’1, el 2, el 3, el 4 o el 7 d’octubre –o fins a completar 250 racions–. En aquesta ocasió, no s’instal·larà zona de menjar en el parc, per la qual cosa caldrà acudir amb un recipient per a portar-se el menjar.